Lifestyle

Zó blijf je fit tijdens de coronacrisis!

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Zó blijf je fit tijdens de coronacrisis!

Nederlanders zitten massaal thuis in de hoop dat dit de verspreiding van het coronavirus tegengaat en de volksgezondheid ten goede komt. Echter brengt dit wel een ander probleem met zich mee: weinig lichaamsbeweging en dus vaak een verminderde weerstand. Ondanks dat alle sportcentra gesloten zijn betekent dit niet dat je thuis geen goede workout kan verrichten. FunX sprak met fitnessinfluencer Mounir Azegra (23) over hoe je het beste fit kunt blijven tijdens deze crisis.

Via zijn Instagrampagina IWannaBurnFat bereikt Mounir wekelijks miljoenen mensen met zijn tips over fitness, voeding en een gezonde levensstijl. De Utrechtenaar neemt hierbij wetenschappelijk onderzoek als uitgangspunt en probeert zo waardevolle content te creëren. Dit zijn volgens hem de drie beste manieren om op een fitte wijze de coronacrisis door te komen.

1. Breng een routine aan in je dagelijks leven

"Het is heel belangrijk om een routine voor jezelf op te bouwen. Zeker in dit soort tijden waar alles vrij chaotisch is en je helemaal je structuur kwijt bent door het wegvallen van bijvoorbeeld werk of school. Daarom is het essentieel om routine aan te brengen in je dagelijks leven. Hoe laat sta je 's ochtends op, wanneer ga je eten of zelfs de hoeveelheid Netflix die je kijkt - zorg dat je alles gestructureerd doet. Vervolgens kun je dan heel makkelijk een training toevoegen in je dagelijkse schema."

2. Daag jezelf uit met bestaande oefeningen

"Ik denk dat het in eerste instantie belangrijk is om je trainingen kort en leuk te houden, maar bovenal: daag jezelf uit. Het is vrij makkelijk om bijvoorbeeld tien pushups te doen en vervolgens te denken: 'dit was een goede home workout', maar probeer je zelf echt te pushen. Doe meer herhalingen dan normaal of doe een variatie op een bestaande oefening. Zo kun je bijvoorbeeld een moeilijkere pushup doen door een gewicht toe te voegen."

3. Train zoveel mogelijk met je eigen lichaamsgewicht

"Gebruik deze tijd om veel met je eigen lichaamsgewicht te trainen. Denk aan pullups en pushups. Dit heeft zeker waarde omdat je zo meer controle over je lichaam leert te hebben. Dit zorgt voor een betere balans en meer flexibiliteit."

Bekijk hieronder naar meer uitleg van Mounir over home workouts.

Ster advertentie
Ster advertentie