Music

'Grote Tidalruzie drijft Kanye West en JAY Z uit elkaar'

  1. Newschevron right
  2. 'Grote Tidalruzie drijft Kanye West en JAY Z uit elkaar'

Het imperium van JAY Z heeft volgens TMZ een belangrijke speler verloren. Kanye West zou muziekstreamingdienst Tidal hebben verlaten, omdat het bedrijf hem geld schuldig zou zijn. Het zou om een bedrag van drie miljoen dollar gaan.De advocaat van Kanye West zou Tidal al een maand geleden een brief hebben gestuurd waarin hij ze wijst op contractbreuk en tevens dreigt met het beëindigen van het contract. In de weken daarna hebben de advocaten van beide partijen geprobeerd om er samen uit te komen, maar dat lukte niet. Kanye stuurde twee weken later nogmaals een brief waarin hij verklaarde dat het contract van Tidal met Yeezus is beëindigd.

Saint Pablo

De ruzie zou samenhangen met het succes van het Saint Pablo album. De release van Kanye's plaat leverde Tidal ongeveer 1,5 miljoen abonnees op. De bonus die Tidal daarvoor zou uitbetalen, is nooit op Kanye's bankrekening terechtgekomen. Ook zou Tidal moeilijk hebben gedaan over het terugbetalen van het geld dat gebruikt is voor de videoclips van Kanye.

Rechtbank

Tidal zou een brief naar mede-eigenaar Kanye gestuurd hebben gestuurd waarin het bedrijf hem nogmaals wijst op het exclusieve Tidal-contract. Als Kanye bij een andere muziekstreamingdienst zou tekenen, dan is de kans groot dat Tidal hem naar de rechtbank sleept. Als Tidal hem daadwerkelijk voor de rechter sleept, dan klaagt Kanye de muziekstreamingdienst ook aan.

Dus geen Watch The Throne 2?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie