Music

Soullegende Solomon Burke overleden

  1. Newschevron right
  2. Soullegende Solomon Burke overleden
Soulzanger Solomon Burke is zondagochtend na de landing van zijn vlucht uit Los Angeles op Schiphol overleden. De Amerikaanse soullegende kwam naar Nederland voor een optreden met popgroep De Dijk. Hij werd 70 jaar oud.

Burke is volgens de arts die hem officieel dood verklaarde, een natuurlijke dood gestorven. De zanger had al jaren last van extreem overgewicht. Dat zorgde er al voor dat de zanger zijn concerten de laatste jaren zittend moest geven.

Na het overlijden is het lichaam van Solomon Burke naar het mortuarium van Schiphol gebracht. Door enkele formaliteiten zal zijn lichaam minimaal tot woensdag bewaard worden, voordat hij aan z'n laatste reis begint.

"Solomon Burke was op weg om zijn boodschap van liefde te verspreiden, zoals hij zo graag deed", aldus de familie op Solomon Burke's website. "Hoewel onze harten en levens nooit meer hetzelfde zijn, zullen zijn liefde, leven en muziek voor altijd in ons voortleven." Hij laat 21 kinderen en 90 kleinkinderen achter.

Popgroep De Dijk liet via hun website weten erg verdrietig te zijn over de dood van de soulzanger. "Zijn muziek zal doorgaan, zijn liefde zal ons altijd bijblijven." Het uitverkochte concert in Paradiso gaat dinsdag in overleg met de familie van Burke in een aangepaste vorm door.

Solomon Burke was begin jaren '60 één van de eerste artiesten die gospel met r&b mengde en zo aan de basis stond van het soul-genre. Zijn bekendste nummer is Everybody Need Somebody To Love, die hij in 1964 uitbracht bij het bekende Amerikaanse platenlabel Atlantic Records. Een van zijn laatste grote successen was de Grammy die hij in 2003 won voor het nummer Don't Give Up On Me.



Ster advertentie
Ster advertentie