Music

Download de Nationale Vrijheidsrap van Cas en Elina

  1. Newschevron right
  2. Download de Nationale Vrijheidsrap van Cas en Elina
Na een spannende maand zit de eerste Nationale Vrijheidsrap wedstrijd er definitief op. Zo'n vijftig jongeren hebben hun gevoel en beleving van het thema 'vrijheid' verwerkt in een rap. Sommigen hebben gekozen voor een couplet en anderen voor een uitgebreide variant met videoclip. De uiteindelijke winnaars zijn geworden: Cas Broxterman en Elina Nimani.

De lyrics en het gevoel stonden centraal voor de jury. De juryleden MC Winne, Edgar Davids (SVBN) Fernando Halman (FunX) en Crista Huisman (Nationaal Comité 4 en 5 mei) hebben de winnaars bepaald. Omdat er zoveel inzendingen waren is er uiteindelijk gekozen voor twee winnaars! Samen met Winne zijn ze de studio ingedoken om het nummer te perfectioneren. Benieuwd naar het uiteindelijke resultaat? Luister of download hieronder het nummer.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/muziek/Cas_en_Elina_Nationale_Vrijheidsrap_FunX.mp3{/audio}



Winnaars in Start
Winne was afgelopen week samen met winnaar Cas en zangeres Tinu te gast in Start. Winnares Elina zat helaas vast in het verkeer, maar werd live in de show gebeld. Bekijk hieronder het video-item waarin Winne en de winnaars hun verhaal vertellen over de Nationale Vrijheidsrap.



SVBN
De Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN), mede-opgericht door Humberto Tan (voorzitter) en Edgar Davids, is een sportbond waarbij maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid net zo belangrijk zijn als de sport die zij uitdraagt. De SVBN heeft 5 mei uitgeroepen tot Nationale Straatvoetbaldag en staat dit jaar extra stil bij het thema 'vrijheid' door middel van 'De Nationale Vrijheidsrap' contest.
Ster advertentie
Ster advertentie