Music

Capitol Hill de diXte met What You Know About Love

  1. Newschevron right
  2. Capitol Hill de diXte met What You Know About Love
Capitol Hill uit Rotterdam is deze week de diXte met hun debuutsingle ‘What You Know About Love’. De track is afkomstig van hun debuutalbum, dat nog niet helemaal af is, maar waar ze de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt. De videoclip wordt komende week opgenomen in het museumpark in Rotterdam.

Capitol Hill bestaat uit voormalig Romeo-lid Clifton (a.k.a. Bryan Young), zangeres Odile Dragman en Demis, ook wel bekend als Pro X en voormalig lid van BS One. De drie artiesten kennen elkaar al van way back maar in de zomer van 2010 besloten ze samen een groep te vormen.

Groep
Demis vroeg Clifton om een track voor hem te produceren. Na het horen van zijn materiaal stelde Clifton voor om een groep te beginnen. Ze hielden audities voor een zangeres maar de juiste female vocals zaten er niet tussen. Clifton herinnerde zich toen zangeres Odile, waar hij in 2003 al een paar tracks voor had geproduceerd. Hij besloot haar te vragen of ze deel uit wilde maken van de nieuw te vormen formatie. Ze reageerde enthousiast en Capitol Hill was een feit.

Capitol Hill
Waarom de naam Capitol Hill? Capitol Hill is het gerechtsgebouw in de Verenigde Staten. “Hier worden beslissingen op papier gezet en gaan vanuit daar de wereld in. Wij brengen echte hiphop met een boodschap de wereld in”, aldus Demis. Ze hebben dan ook een toepasselijke slogan: "I came prepared with a pen and a flare, to light up the sky put the truth out there…”.



Meer info en tracks van hun aankomende album vind je hier: www.thisiscapitolhill.com

Ster advertentie
Ster advertentie