Music

Burna Boy en 21 Savage benoemd tot meest invloedrijke personen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Burna Boy en 21 Savage benoemd tot meest invloedrijke personen

Burna Boy en 21 Savage zijn bekroond tot de meest invloedrijke personen van 2024 door Time Magazine,. Het opinieblad stelt elk jaar een lijst samen van honderd invloedrijke mensen. De artiesten worden beiden geapplaudisseerd vanwege hun authenticiteit en het brengen van diversiteit binnen de muziekindustrie.

Burna Boy

De prestigieuze lijst van Time Magazine geeft erkenning aan mensen die een grote impact op de maatschappij hebben gemaakt met hun werk. Burna Boy is een van de grote namen in deze lijst, waar Grammy-winnaar Angelique Kidjo met veel lof over spreekt. "Tien jaar geleden, toen Afrikaanse artiesten advies aan mij vroegen, zei ik tegen hen: 'je hoeft Amerikaanse artiesten niet na te doen. De wereld heeft de schoonheid van onze traditionele Afrikaanse muziek en cultuur nodig.' Dit is het continent waar de meeste moderne muziek vandaan komt. De bron van inspiratie is oneindig", schrijft Kidjo als eerbetoon voor Time. Volgens Kidjo heeft Burna Boy deze visie tot realiteit gemaakt. "Hij maakt geschiedenis."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

21 Savage

Ook 21 Savage staat op deze lijst, voor wie Burna Boy de bijbehorende uitleg heeft gegeven. "21 raakt mensen met zijn authenticiteit. Zijn benadering van rap is oprecht; hij spreekt ons op een herkenbare manier aan en navigeert moeiteloos door de complexiteit van het genre. Of hij nu zware onderwerpen behandelt of momenten van lichtzinnigheid biedt, zijn voordracht blijft overtuigend. Ik heb onlangs het voorrecht gehad om een ​​van mijn belangrijkste mijlpalen met 21 te delen, door met hem op te treden tijdens de Grammy’s. Ik heb veel zin om de groei van zijn kunst te zien en getuige te zijn van de impact die hij maakt."

Ster advertentie
Ster advertentie