Music

Jayh en Kleine Viezerik doen 'Gek' voor De President

  1. Newschevron right
  2. Jayh en Kleine Viezerik doen 'Gek' voor De President
Jayh en Kleine Viezerik slaan de handen ineen voor Gek, de eerste single van de komische Nederlandse film 'De President' met Najib Amhali. Op een bangin' beat van Reverse lanceren de twee artiesten de track die aanspraak maakt voor de term 'zomerhit'.

Jayh is erg trots op het resultaat van de track met KV. "Als je echt gek op elkaar bent is geen enkele liefde onmogelijk, dat zie je in De President ook. Hopelijk worden Gek en De President de pop- en bioscoop hits van deze zomer!" Zo ver is het nog niet, maar de eerste stap van Jayh en Kleine Viezerik richting de zomerhit is gezet. Gek is namelijk een XTip en stemmen doe je hier!



In De President is de Nederlandse regering moe geworden van het eindeloze prietpraat. Ze besluiten het koningshuis en meerpartijendemocratie af te schaffen en Nederland uit te roepen tot republiek. Een handjevol illegalen, waaronder de Marokkaanse Joes (Achmed Akkabi) en zijn neef Hamid (Najib Amhali) werken op het land. Op een dag valt de politie binnen op de asperge/stripclub-boerderij waar ze werken. Tijdens de paniek van de inval redt Joes zijn grote liefde Mila, maar verliest daarbij zelf het bewustzijn.

Als Joes wakker wordt is hij plotseling een nationale held. Presidentskandidaat Vlonder wil de Marokkaan als Running Mate voor de aankomende verkiezingen. Eigenlijk heeft Joes daar geen zin in, maar geldwolf Hamid haalt hem over. Het loopt uiteindelijk anders dan het tweetal dacht. Door de ondoordachte uitspraken van Joes, wordt hij naar voren geschoven als presidentskandidaat. Ze winnen, Joes wordt president, maar is hij wel geschikt om Nederland te leiden?

De President draait vanaf 15 september in de bioscoop. Meer info via Facebook en Twitter!

Ster advertentie
Ster advertentie