Music

D.A.B. en Spikey Spike op #1 in XChart

  1. Newschevron right
  2. D.A.B. en Spikey Spike op #1 in XChart
Rapper D.A.B. en producer Spikey Spike stonden vanochtend voor een verrassing in de ochtendshow op FunX met Fernando. Terwijl de producer net bekendmaakte dat hij in het huwelijksbootje stapt met zijn verloofde, kreeg hij als klap op de vuurpijl een ander nieuwtje van de FunX dj. D.A.B. en Spikey Spike staan deze week namelijk op nummer 1 in de XChart met 'Ik Ga Door'!

F*ck & Sh*t-verhaal

D.A.B. en Spikey Spike vertelden vanochtend dat ze naast het artiestenbestaan ook workshops geven in muziek maken. Zo komen ze onder andere langs jeugdgevangenissen. Spikey Spike doet het vooral om de jongeren te stimuleren, zodat ze een goed en doordacht verhaal schrijven, in plaats van een oppervlakkig F*ck & Sh*t verhaal. "Veel van deze jongeren willen minder met maatschappelijk werkers praten en kunnen door muziek tot uiting komen."



Van dubbeltje naar kwartje

D.A.B vertelt aan presentator Fernando dat hij zware tijden heeft gekend. "Ik ging flessen lenen van vrienden om zo aan mijn geld te komen." Inmiddels is het allemaal anders. De rapper is getrouwd, heeft een zoon en is keihard bezig met nieuwe songs. Vandaag liet hij in Start zijn nieuwe nummer 'Kan Ik Dit Wel Aan' horen.



Op het moment dat D.A.B. en Spikey Spike de XChart binnenkwamen met 'Ik Ga Door', waren ze al bestempeld als de diXte. Inmiddels zijn we twee maanden verder en staan de mannen op de eerste plaats van de FunX hitlijst. D.A.B. rapt in Ik Ga Door het verhaal van een jongen die opgroeide zonder liefde van zijn ouders. Hij wil dit bij zijn eigen zoon anders aanpakken door wel genegenheid te tonen.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/uPiNoWQBoPE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie