Music

Replay verheugt zich op SuriPop

  1. Newschevron right
  2. Replay verheugt zich op SuriPop
De mannen van Replay nemen op 3 augustus in Paramaribo deel aan SuriPop, een tweejaarlijks componistenfestival dat sinds 1982 in Suriname wordt georganiseerd. Ze doen mee met het nummer Tan Fu Mi (blijf de mijne) dat geschreven is door Eurydice van Coblijn. Vorige week is ook de bijbehorende videoclip uitgebracht. Reden genoeg dus om Henk, Sam en Alwin uit te nodigen in de FunX Studio. Vanmorgen zaten ze in Start.

Fernando vroeg de heren of ze de concurrentie weg gaan blazen. "Zo makkelijk gaat dat niet. We hebben gezien wat de inzendingen zijn en er zijn echt hele goeie liedjes bij en daar gaat het eigenlijk om. Het gaat niet om Replay maar om het liedje," aldus Alwin.

De heren kijken er in elk geval erg naar uit om op te gaan treden tijdens Suripop. "Bij ons is het gewoon belangrijk dat we de eer hebben om daar aan mee te doen en we zien wel hoe ver we komen," aldus Henk.

Bekijk de videoclip van Tan Fu Mi:


Gordon
Alwin deed nog een opmerkelijke uitspraak tijdens het FunX kruisverhoor. Op de vraag wie hij de meest overschatte artiest vindt antwoordde hij Gordon. Dat is opvallend aangezien Replay samen met hem in 1999 een enorme hit scoorde met Never Nooit Meer.

Later nuanceerde Alwin zijn uitspraak: "Ik moest wat roepen, ik had ook vader Abraham kunnen zeggen (....) we moeten af en toe een beetje shockeren,". Na wat doorvragen van Fernando wou Alwin alleen nog het volgende zeggen: "We hebben heel nauw samengewerkt en het was leuk."

General D
Verder gaven de mannen aan dat ze er weer over nadenken om de theaters in te gaan, maar dat zou dan pas in 2014 zijn. Op kortere termijn volgt er een samenwerking met General D uit Frans Guinee. Ze hebben al een ballad samen opgenomen en een tweede track is in de maak.

Beluister hier het hele interview met Replay:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/start_replay.mp3{/audio}

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom Reply check dan hun vernieuwde website!

Ster advertentie
Ster advertentie