Music

Megan Thee Stallion samplet Eazy-E op nieuwe single 'Girls In The Hood'

foto: Megan Thee Stallion - Girls In The Hood
  1. Newschevron right
  2. Megan Thee Stallion samplet Eazy-E op nieuwe single 'Girls In The Hood'

Als het aan Megan Thee Stallion ligt, is de Hot Girl Summer begonnen. Dat viert ze met haar nieuwe single Girls In The Hood, waarop ze Boyz-N-The-Hood samplet, de classic van N.W.A.'s Eazy-E uit 1987. Eazy's dochters supporten Megan's versie van hun vaders bekende track, maar de release heeft wel de nodige onenigheid veroorzaakt tussen twee van hen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Zij wel, maar ik niet'

Eazy's dochter Henree Wright, beter bekend als ReeMarkable, postte vlak voor de release een Instagramvideo waarin ze haar frustratie uitte. Niet over het feit dat artiesten als Megan Thee Stallion haar vader samplen, maar wel over het feit dat zijzelf geen rechten krijgt om zijn muziek te gebruiken, terwijl andere rappers dat wel krijgen. "Ik heb broers en zussen die zoveel dingen willen doen naar gelijkenis van mijn vader, maar dat kunnen we niet, tenzij we flink wat papieren in onze bus willen krijgen. Dat is gestoord. Laat iemand me vertellen hoe we dat stoppen! Want we willen onze vaders legacy, echt waar."

Andere dochter

Eazy's andere dochter Ebrie Wright was niet zo te spreken over ReeMarkable's speech. Als reactie postte ze een video waarin ze zegt dat niemand haar moet verwarren met ReeMarkable. "Ik ken haar niet en mijn vader kende haar niet." Daarnaast zegt ze zich te storen aan het feit dat ReeMarkable telkens namens haar vader spreekt. "Ik vind het heel raar dat telkens wanneer er iets over mijn vader naar boven komt, zij de eerste is die op internet zich uitspreekt, alsof ze de woordvoerder van m'n vader of de familie is. Het is raar. De enige persoon die nog steeds vecht voor mij vaders nalatenschap ben ik. Mijn moeder en ik."

'jaloers gedoe'
Als reactie op Ebrie's video post ReeMarkable een nieuwe video. Daarin zegt ze dat Ebrie moet stoppen met 'dat jaloerse gedoe'. "Het is zo zielig dat je eigen bloed je op het internet probeert te bashen omdat ze jaloers zijn en je benijden. Elke keer wanneer ik op televisie ben of wanneer mijn muziek het goed doet, word je verdrietig of depressief of boos, zowel jij als je moeder. Wat is er toch met jullie? Ik ben je zus. We zijn geen familie, maar we zijn bloed." Ebie's laatste antwoord was een Instagramstory waarin ze aankondigde niet meer mee te doen met 'dit publieke drama'.

BET-AWARDS
Nog heel even terug naar Megan, want de rapper achter de megahit Savage maakt aanstaande zondag kans op meerdere BET-awards! Zo is ze genomineerd voor onder andere de Black Entertainment Television-award voor Album of the Year (Fever), Best Collaboration (Hot Girl Summer met Nicki Minaj en Ty Dolla $ign), The Viewer's Choice Award en Best Female Hip-Hop Artist. En in de tussentijd is de Beyoncé-remix van Savage een van de tien meest gestreamde track van 2020 so far.

Ster advertentie
Ster advertentie