Music

Leer Joyner Lucas beter kennen door zijn nieuwe album 'Evolution'

foto: Tim Mosenfelder
  1. Newschevron right
  2. Leer Joyner Lucas beter kennen door zijn nieuwe album 'Evolution'

Joyner Lucas heeft vandaag zijn nieuwe album Evolution gedropt. Op het album vertelt de Amerikaanse rapper openhartig over dingen die hij mee heeft gemaakt in het verleden. Om zijn lyrics te begrijpen, moet je eerst weten wie Joyner Lucas is.

Joyner Lucas

Joyner Lucas is al een aantal jaren actief in de Amerikaanse rapscene, maar kreeg pas in 2017 echte bekendheid met zijn track I'm Not Racist. In deze track rapt hij vanuit het perspectief van een racistische witte man en een zwarte jongen. De clip ging viral op Youtube en heeft nu bijna 150 miljoen views. In 2018 dropte Joyner samen met Eminem de track Lucky You. Verder heeft de rapper vooral gewerkt aan zijn album ADHD, dat in het begin van dit jaar uitkwam. Lucas heeft zelf ADHD en op zijn album vertelt hij over de problemen die daarmee gepaard gaan. Dat deed hij bijvoorbeeld met de platina track ISIS met Logic.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Evolution

Gelukkig heeft het nieuwe album Evolution niet zolang op zich laten wachten als Joyners vorige album. De rapper deelt hierop dertien tracks met features van onder anderen Rick Ross en The Game. Ook op dit album rapt Joyner over de moeilijke periodes die hij vroeger had en over mental health in het algemeen. De rapper laat op Instagram weten dat het maken van zijn album een soort van therapie voor hem was: "Om zonder blad voor mijn mond mezelf te kunnen uiten op muziek, is precies waarom ik ben begonnen met rappen."

Ook vertelt de rapper dat hij door het maken van dit album meer over zichzelf te weten is gekomen. "Door te rappen over mijn struggles heb ik beseft dat ik eigenlijk veel meer problemen heb dan dat ik dacht. Na dit album ga ik naar een therapeut om mijn problemen op te lossen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie