STER Advertentie
STER Advertentie

Moeder Bob Marley (81) overleden

Donderdag 10 april 2008 - 14:10 uur

ImageCedella Booker, de moeder van reggaelegende Bob Marley, is dinsdag in haar woonplaats Miami overleden. Ze stierf in haar slaap, zo liet een woordvoerder van de familie weten. Ze was 81 jaar.
Maar wist je dat de moeder van Bob ook muziek heeft gemaakt? Ze heeft twee albums opgenomen: 'Awake Zion!' en 'Smilin' island of song. Check hier de compilatie van haar leven.


Cedella Booker, een 18 jaar oud, was zwanger geraakt van een kortstondige affaire met een 50 jarige blanke kapitein uit het Britse West Indian Regiment, Norval Sinclair Marley. Het paar trouwt in juni 1944. Gezien de verhouding halverwege de jaren veertig tussen blank en zwart vertrekt Norval Marley, onder grootte druk van zijn familie, snel na de geboorte van zijn zoon richting Kingston. Zonder dat hij zich laat zien, steunt hij zijn vrouw en kind met financiële middelen.
 

In het begin van zijn tienerjaren verhuist Marley samen met zijn moeder, naar Kingston, de hoofdstad van Jamaica en voor de bewoners van het platteland is dit de stad van dromen met onbegrensde mogelijkheden en ontelbare kansen. In praktijk is niets van dat alles waar en de miljoenen stad heeft maar weinig werk te bieden voor de massa mensen die het boerenleven inruilt voor het stadse leven. De vele teleurgestelde nieuwkomers komen uit in één van de vele getto's die de stad telt. Zo ook moeder en zoon Marley, zij komen terecht in het getto Trench Town. Hier heeft de jonge Marley een weerzien met Bunny Livingstone, een oud vriendje van de "Stepney All Age " school in Nine Miles.

Nadat haar man in 1955 was overleden trouwde Booker met een Amerikaan en vertrok ze naar de VS. Ze schreef twee biografieën over haar beroemde zoon en maakte twee albums, 'Awake Zion!' and 'Smilin' island of song.'
{youtube}a4f6gMtAi5Q {/youtube}

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • 'Huizenprijzen volgend jaar 2 procent omlaag'

  • Boef vertelt bij 'Andy in de Auto' over Selma Omari en zijn nieuwe album

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Parijs krijgt drijvende bioscoop met elektrische bootjes

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"