Music

Beyoncé laat op Cowboy Carter van zich horen na mislopen Grammy voor Album Of The Year

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Beyoncé laat op Cowboy Carter van zich horen na mislopen Grammy voor Album Of The Year

Beyoncé bracht vrijdag haar langverwachte album Cowboy Carter uit. Op het 27 nummers tellende album heeft Beyoncé een boekje opengedaan over het feit dat ze nog nooit een Grammy voor Album Of The Year heeft gewonnen. Dat terwijl ze maar liefst vier keer genomineerd werd voor de prestigieuze prijs.

Reactie Beyoncé

Veel fans vroegen zich af wat Beyoncé zelf vond van het feit dat ze de prestigieuze Album Of The Year steeds misliep. Nu heeft de 42-jarige zangeres dan eindelijk een reactie gegeven op de kwestie. Op het nummer SWEET ★ HONEY ★ BUCKIIN’ rapt Beyoncé: “Ik maak mij niet druk dat ik weer geen Grammy heb gewonnen voor Album Of The Year. Ik incasseer mijn verlies en ik kom nog sterker terug.“ Het was voor de zangeres uit Houston de vierde keer dat de prijs aan iemand anders werd uitgereikt: in 2010 verloor Yoncé van Taylor Swift, in 2015 van Beck, in 2017 kwam Adele als winnaar uit de koker en in 2023 moest Queen Bey haar meerdere erkennen in Harry Styles.

Kritiek Jay-Z

Jay-Z liet zich onlangs op zijn streamingplatform TIDAL uit over het verlies van zijn echtgenote bij de Grammy's. Volgens de 54-jarige rapper annex ondernemer is het nogal vreemd dat de 42-jarige Beyoncé nog nooit een Grammy heeft gewonnen voor Album Of The Year. Zeker omdat Beyoncé met 32 stuks de meeste Grammy's ooit won. Hierover zei HOV: “Ze heeft met haar album zoveel mensen creatief geïnspireerd. Haar hele album wordt gedraaid in de clubs. Ik heb nog nooit gezien dat een heel album in de club werd gedraaid”, zo doelt Jay-Z op haar een-na-laatste album Renaissance. “Dat album heeft zoveel gedaan voor de cultuur. Ze moest hem winnen.”

Meeste Grammy's ooit, nooit AOTY

Volgens Jay-Z is de logica van de Grammy's ver te zoeken. "Ik wil mijn vrouw niet in verlegenheid brengen, maar ze heeft meer Grammy's dan iedereen en heeft nog nooit Album Of The Year gewonnen”, zo stelde de Blueprint-rapper. "Dus zelfs volgens jullie eigen maatstaven klopt dat niet. Denk daar maar eens over na. De meeste Grammy’s en toch nooit Album Of The Year gewonnen. Dat kan gewoon niet waar zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie