Entertainment

Dit is waarom Beyoncés naam gespeld staat als 'Beyincé' op haar nieuwe album

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Dit is waarom Beyoncés naam gespeld staat als 'Beyincé' op haar nieuwe album

De kans is klein dat je ontgaan is dat Beyoncé binnenkort een nieuw album dropt. De 41-jarige superster slaat met Cowboy Carter een hele nieuwe muzikale richting in. Langzamerhand laat Queen Bey steeds meer details los over de veelbesproken plaat die op 29 maart uitkomt. Zo heeft ze inmiddels ook de albumcover met haar fans gedeeld. En daar was één ding dat opviel: haar naam lijkt verkeerd te zijn gespeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beyincé

Afgelopen woensdag onthulde Beyoncé de artwork van Cowboy Carter, de opvolger van haar laatste album Renaissance uit 2022. Fans vroegen zich na het zien van de cover van Cowboy Carter af waarom de zangeres is gehuld in de tekst 'act ii BEYINCÉ'. Dat dit alles behalve een typefout van de zangeres is, legt Journalist Brooklyn White-Grier uit op X.

Beyincé is volgens de journalist namelijk de familienaam van Beyoncés moeder. Tina Knowles legde dit in 2020 al een keer uit in een podcast: "Veel mensen weten niet dat Beyoncé mijn achternaam is", aldus Beyoncés moeder, die vervolgens zei dat de achternaam bij sommige familieleden verkeerd is gespeld vanwege een administratieve fout.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Discriminatie

De verkeerd gespelde achternaam Beyincé kon vanwege discriminatie tegen zwarte mensen nooit worden gerectificeerd. "Het is interessant en het maakt duidelijk hoe die tijd was", vertelde Tina Knowles in de podcast. "Ik vroeg mijn moeder waarom ze de typefout nooit had laten aanpassen. Maar dat had ze wel geprobeerd. Ze had te horen gekregen dat ze blij moest zijn dat ze überhaupt een geboorteakte had, omdat er ook een tijd was dat zwarte mensen die niet konden krijgen." Door 'Beyincé' op haar artwork te zetten, omarmt Beyoncé de moeilijkheden die haar familie heeft moeten doorstaan.

Beyoncé maakt countrymuziek

Haar album Cowboy Carter is ook geïnspireerd op Beyoncés eigen ervaringen met discriminatie. Zo voelde ze zich jaren geleden niet welkom in de country-scene. "Maar vanwege die ervaring ben ik dieper in de geschiedenis van de countrymuziek gedoken en heb ik het rijke, muzikale archief bestudeerd", schreef ze dinsdag op haar Instagram. Beyoncé ontving de afgelopen tijd veel kritiek, omdat veel fans niet begrijpen waarom ze een andere muzikale richting inslaat. "De kritiek die ik kreeg toen ik voor het eerst in dit genre begon, dwong me om voorbij de beperkingen te gaan die me werden opgelegd. Dit album is het resultaat van mezelf uitdagen en de tijd nemen om genres om te buigen en met elkaar te vermengen."

De verwachting is dat Cowboy Carter een groot succes wordt. De track Texas Hold 'Em, de eerste single van het album, zorgde ervoor dat Beyoncé als eerste zwarte vrouw ooit met een nummer 1-hit in de Amerikaanse countrycharts belandde.

Ster advertentie
Ster advertentie