Entertainment

Beyoncé beschuldigd door songwriter: "Geen credits gekregen"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Beyoncé beschuldigd door songwriter: "Geen credits gekregen"

Beyoncé wordt beschuldigd door songwriter Tiffany Red van oneerlijkheid rondom auteursrechten. Volgens Tiffany zou ze mensen geen credits geven voor hun werk.

GEEN CREDITS

Tiffany Red bekritiseert niet alleen Beyoncé, maar o.a. ook Zendaya voor het onrechtmatig claimen van een deel van de uitgeversrechten op nummers die zij niet hebben geschreven of geproduceerd. Tiffany benadrukt dat Beyoncé, die zij de "Michael Jackson van onze generatie" noemt, een specifiek voorbeeld is van deze praktijken. Ze deelt ervaringen van songwriters en producenten die betrokken waren bij Beyoncés Renaissance album waarbij nummers jaren voor Beyoncés betrokkenheid werden geschreven. Desondanks moesten zij een aanzienlijk deel van hun auteursrechten afstaan en kregen ze geen credits.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GEHEIMHOUDING

Opmerkelijk is dat Tiffany Red het gebruik van geheimhoudingsovereenkomsten (NDA's) door Beyoncé aanhaalt, waardoor individuen die voor haar werken niks mogen vertellen over hun ervaringen. In Tiffany's pleidooi op X/Twitter, roept ze ook Beyoncé op om songwriters eerlijk te compenseren op Act II, het recent aangekondigde countryalbum van Beyoncé. "Ik hoop dat Beyoncé haar schrijvers op Act II gaat uitbetalen en dat ze geen credits zal claimen op tracks die ze niet zelf heeft geschreven," tweette ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NIKS NIEUWS

Het is niet de eerste keer dat Beyoncé onder vuur ligt om vergelijkbare redenen. Zangeres Kelis beschuldigde Beyoncé eerder van het ongeautoriseerde gebruik van haar hit Milkshake. In het nummer Energy van het album Renaissance was deze sample niet gecleared en werd Kelis hier ook niet in de credits benoemd. Beyoncé had vervolgens de sample uit de track gehaald.

Ster advertentie
Ster advertentie