Music

Beyoncé verwijdert samples na beschuldigingen Kelis

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Beyoncé verwijdert samples na beschuldigingen Kelis

Beyoncé zou twee samples uit het nummer Energy hebben gehaald nadat ze beschuldigd werd van diefstal door Kelis. Volgens de zangeres gebruikte Beyoncé de samples zonder toestemming.

samples verwijderd

Twee samples uit de nummers Milkshake en Get Along With You van Kelis zijn nu niet meer te horen op Energy. Vooralsnog is dat alleen het geval op de streamingdiensten Tidal en Apple Music; in de videoclip op YouTube zijn de samples nog wel te horen.

'Kwestie van fatsoen'

Kelis uitte haar ongenoegen over het gebruik van de samples toen het nieuwe album van Beyoncé, Renaissance, twee dagen voor de officiële release uitlekte. "We hebben elkaar ontmoet, we kennen elkaar", aldus Kelis. "Het is niet zo moeilijk om contact met me op te nemen, dat is gewoon een kwestie van fatsoen."

Tweede wijziging

Het verwijderen van de samples op Energy is niet de eerste wijziging die Beyoncé moest doorvoeren. Maandag werd bekend dat de zangers een gedeelte van het nummer Heated opnieuw zou gaan opnemen. Dat had alles te maken met het gebruik van een denigrerende term die in het nummer meerdere keren werd gebruikt.

Ster advertentie
Ster advertentie