Music

SZA maakt lange tracklist en features bekend van nieuw album 'S.O.S.'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. SZA maakt lange tracklist en features bekend van nieuw album 'S.O.S.'

SZA-fans hebben er jarenlang op moeten wachten, maar aanstaande vrijdag gaat het toch echt gebeuren: dan komt haar nieuwe album S.O.S. uit. Om je alvast warm te krijgen voor de release heeft de r&b-zangeres gisteren de tracklist van de plaat bekendgemaakt.

Lange tracklist

Liefhebbers zullen hoogstwaarschijnlijk hun hart ophalen bij het zien van de tracklist, want S.O.S. is met 23 nummers een stuk langer dan SZA's debuutalbum Ctrl. Haar drie laatste singles, Good Days, I Hate U en Shirt zullen ook te horen zijn op het project. Daarnaast heeft het album een speelduur van 67 minuten en Don Toliver, Phoebe Bridgers, Ol' Dirty Bastard en Travis Scott leveren op verschillende tracks een gastbijdrage. Met laatstgenoemde scoorde SZA in 2017 de hit Love Galore, die ook op haar eerste plaat te horen is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stress

Vorige maand zei SZA in een interview met Billboard dat ze nog vol in het maakproces van S.O.S. zat en dat de naderende deadline voor de release haar stress opleverde. Ook zou het album invloeden bevatten van genres zoals grunge, surf rock en lo-fi hiphop.

Vijf jaar sinds Ctrl

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat SZA haar debuutalbum Ctrl uitbracht. Sindsdien heeft de zangeres uit New Jersey verschillende singles, waaronder Hit Different, Good Days, I Hate U en Shirt uitgebracht, maar een gloednieuwe plaat bleef helaas uit. In september zei ze dat ze het album in de zomer uit wilde brengen, maar dat haar label daar een stokje voor stak.

Ster advertentie
Ster advertentie