Music

Drake is maar één nummer 1-hit verwijderd van record Michael Jackson

foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Drake is maar één nummer 1-hit verwijderd van record Michael Jackson

Met de eerste single van zijn aankomende album For All The Dogs, behaalde Drake vandaag de eerste plaats in de Billboard Hot 100. Met Slime You Out staat zijn teller nu op 12 nummer 1-hits. The King of Pop Michael Jackson heeft er dertien op zijn naam staan en heeft als mannelijke solo artiest de meeste nummer 1 noteringen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drake's nummer 1 hits

De Canadese rapper kan niet meer weggedacht worden uit hiphop, entertainment of popculture. Al jarenlang domineert Drake de hitlijsten en zorgt hij met zijn catchy hooks, bijzondere shows en originele content regelmatig voor virale momenten. Of je nou fan van hem bent of niet, Drake heeft een enorme stempel achtergelaten op de muziekindustrie en als we hem moeten geloven is hij nog lang niet klaar. In de Billboard Hot 100 haalde hij dus maar liefst 12 nummer 1-hits. Zijn eerste nummer 1 hit was What's My Name, featuring Rihanna, in 2010. Zes jaar later behaalde hij weer in samenwerking met RiRi de eerste plek met het nummer Work. Ook One Dance (met WizKid en Kyla) kwam dat jaar op nummer 1 te staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Billboard Hot 100

In de Billboard Hot 100 hebben The Beatles de allermeeste nummer 1-hits, met twintig nummer 1 noteringen. Op de tweede plek staat Mariah Carey, op de derde plek Rihanna en op nummer vier staat Michael Jackson. Op de vijfde plek volgt nu dus Drake. Hiermee staat hij gelijk aan Madonna en The Supremes. Hij is de enige rapper in de top tien en staat op de tweede plek als het gaat om mannelijke solo artiesten.

foto: Billboard

Ster advertentie
Ster advertentie