STER Advertentie
STER Advertentie

Aboutaleb wil in gesprek met rappers over verheerlijken vuurwapengeweld

Aboutaleb wil in gesprek met rappers over verheerlijken vuurwapengeweld
ANP

Donderdag 10 januari 2019 - 11:17 uur

|

Door:

Burç

Ahmed Aboutaleb met rappers praten om een eind te maken aan het verheerlijken van vuurwapengeweld. Dat zei de burgemeester van Rotterdam donderdag in zijn nieuwjaarstoespraak voor de gemeenteraad.

Te veel vuurwapens

Aboutaleb vindt dat rappers hun verantwoordelijkheid moeten nemen en zelf in actie moeten komen om vuurwapenbezit en het ophemelen van vuurwapengeweld te stoppen. Het zit de burgemeester dwars dat er te veel vuurwapens in de omloop zijn. "De politie doet al veel om vuurwapens van straat te halen. Helaas is het zo dat in de rapscene vuurwapens regelmatig verheerlijkt worden. Zij schotelen onze jeugd soms het beeld voor dat het cool is om een wapen te bezitten en zelfs te gebruiken als je dat nodig vindt."

Feis en Hümeyra

Ahmed Aboutaleb doet zijn oproep na de trieste dood van rapper Feis en de 16-jarige Hümeyra. Feis overleed op nieuwjaarsnacht na een schietpartij op de Nieuwe Binnenweg. Hümeyra werd een maand geleden doodgeschoten op het Rotterdam Design College.

Lees ook: Winne en Raw Roets reageren met emotionele posts op dood Feis

Zwaarder straffen

De burgemeester van Rotterdam ziet het liefst dat de straffen voor wapenbezit verzwaard worden: "Straffen op wapenbezit zijn te laag, dat is mij een doorn in het oog", aldus Aboutaleb.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Oprah's interview met 'When They See Us'-mannen zorgt voor tranen

  • Bizarre attractie die viraal gaat blijkt nep

  • Rihanna kiest voor model met littekens voor Fenty-campagne

  • Lil Kleine post foto zoontje en maakt naam bekend

  • Racistische aanklager uit 'When They See Us' stapt op door Netflix-serie

  • Vader wordt influencer 'om dochter te bewijzen hoe makkelijk het is'

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.music.40475-aboutaleb-wil-in-gesprek-met-rappers-over-verheerlijken-vuurwapengeweld"}