Music

Timbaland bijna dood door overdosis

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Timbaland bijna dood door overdosis

De dood van Michael Jackson en Prince heeft indirect het leven van Timbaland gered. De producer vertelt in een openhartig interview met The Rolling Stone dat zijn vriendin Michelle bang was dat hij dood zou gaan aan een overdosis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oxy

Timbaland slikte sinds zijn dertigste de voorgeschreven pijnstiller OxyContin, omdat hij last had van een schotwond uit zijn jeugd. De zenuwen waren zodanig beschadigd geraakt dat hij de pijnstiller gebruikte om de pijn te onderdrukken. Diezelfde pillen bezorgden hem helaas ook depressies, slapeloze nachten én leidde tot een verslaving.

Verslaafd

In de periode dat het muzikaal minder ging, nam Timbaland steeds meer pijnstillers in. De verslaving was volgens de topproducer op een gegeven moment zelfs zo erg dat zijn vriendin Michelle niet meer durfde te slapen, omdat ze bang was dat hij een overdosis zou nemen.

Timbo praat bullshit

Timbalands goede vriend Jay-Z merkte dat het minder ging en tipte hem om alle contact met de pers te mijden: "Jay-Z belde mij op en adviseerde om geen interviews meer te geven, omdat ik alleen maar onzin sprak.”

Michael Jackson en Prince

Timbaland zag pas het licht nadat Michael Jackson en Prince overleden aan een overdosis pijnstillers. De dood van beide supersterren zette Timbo aan het denken. Hij besloot af te kicken van de Oxy en dat wierp al snel z'n vruchten af. Timbaland is sinds hij clean is al de studio ingedoken met Justin Timberlake, Jay-Z, Wiz Khalifa en Zayn. Ook verscheen hij onlangs nog in een videoclip van Wisin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie