Music

Drake dropt 'Dark Lane Demo Tapes' en kondigt nieuw album aan

foto: Drake - Dark Lane Demo Tapes
  1. Newschevron right
  2. Drake dropt 'Dark Lane Demo Tapes' en kondigt nieuw album aan

Drake weet wat zijn fans nodig hebben. Daarom heeft hij vannacht Dark Lane Demo Tapes gedropt, een verzameling van veertien tracks. Een paar van die nummers bracht hij eerder al uit op YouTube en SoundCloud, liet hij horen tijdens een Instagram Live-sessie of lekte onbedoeld uit. "Mijn broers (OVO's Oliver El-Khatib en Noel Cadastre) hebben veel nummers samengesteld waar mensen om hebben gevraagd. Wat gelekte tracks, wat tunes van SoundCloud en wat nieuwe vibes."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album deze zomer

Met het droppen van Dark Lane Demo Tapes doet Drake ook gelijk een leuke aankondiging: zijn zesde studioalbum zal deze zomer uitkomen, twee jaar na zijn vorige album Scorpion. Eerder zei hij op Instagram over dat nieuwe album: "Ik ben lang niet zo enthousiast over een album geweest. Er zijn veel kleine dingetjes uitgelekt, maar alles op dit album is vers. Het is gloednieuw."

BEroofd
Op Dark Lane Demo Tapes hoor je Drizzy met onder anderen Chris Brown, Future, Young Thug en Playboi Carti. Ook de TikTok-hit Toosie Slide is op het project terug te vinden. Een van de opvallendste tunes is Florida With Love, waarop Drake terugblikt op het moment in 2009 dat hij beroofd werd in zijn hometown Toronto. "N*gga's had they pistols loaded pointed at my truck. And you know that lesson stuck. From that day I never touched the road without a plug."

Ster advertentie
Ster advertentie