STER Advertentie
STER Advertentie

Kanye West verstoort MTV-awards

Maandag 14 september 2009 - 11:27 uur

|

Door:

Burç

Het begint langzamerhand een terugkerend tafereel te worden dat Kanye West ongevraagd het podium op springt tijdens de MTV Awards. Dit jaar pakte Kanye de microfoon af tijdens de speech van countryster Taylor Swift die de prijs kreeg voor Beste Vrouwelijke Video. Kanye vond namelijk dat de award naar Beyoncé moest gaan. 

Bekijk hier op welke wijze hij dat duidelijk maakte!

Kanye West greep de microfoon nadat de 19-jarige Taylor Swift begon aan haar allereerste ontvangstzinnen. De jonge countryster begon haar speech met: "Ik heb me altijd afgevraagd hoe het zou zijn om een MTV Award te winnen, maar nooit gedacht dat het ooit zou gebeuren." Maar werd vervolgens onderbroken door Kanye die de microfoon uit haar handen pakte. "Taylor ik ben echt blij voor je, en ik laat je zo weer je speech afmaken, maar Beyoncé heeft dit jaar de beste video ooit gemaakt."De rapper werd aan het begin van de avond nog gespot met een fles alcohol in zijn hand terwijl hij de rode loper opliep. MTV kwam met een verklaring naar buiten waarin ze vertelden dat Kanye West van het prijzenfestijn werd verwijderd na zijn ongepaste optreden.

Beyoncé maakt het goed
De opkomst van Kanye werd een beetje rechtgezet toen Beyoncé haar MTV award in ontvangst mocht nemen. Ze riep Taylor Swift naar het podium om haar speech af te maken. "Ik weet nog hoe opgewonden ik was en ik zou graag willen dat Taylor het podium opkomt en haar moment pakt." Met een zenuwachtig loopje klom de countryzangeres het podium op en hield alsnog haar praatje.Twitter
Een aantal artiesten vond het een walgelijk optreden en Twitterde erop los. Zo kwam Pink met "Kanye West is the biggest piece of shit on earth. Quote me." Perez Hilton hield het op een korte "WTF Kanye?".

Kanye biedt excuses aan
Na alle rumoer kwam Kanye via zijn blog terug op het incident. "Ik bied mijn excuses aan Taylor Swift, haar fans en haar moeder. Ik sprak haar moeder direct na de show en zij zei hetzelfde als wat mijn moeder zou zeggen. Ik zat fout om haar moment af te nemen op het podium, maar Beyonce's video was de beste van deze tijd! Sorry voor mijn fans als ik jullie teleurgesteld heb. Ook sorry MTV. Ik zal morgen mijn excuses aan Taylor aanbieden."

Eerbetoon aan Michael Jackson
Vlak voordat Kanye het podium op kwam vond er een eerbetoon aan Michael Jackson plaats. Madonna haalde herinneringen op aan haar vriendschap en noemde hem een van de grootste talenten ter wereld. Na de speech van Madonna brak het hele feest los. De grootste hits van MJ knalden door de Radio Music Hall in New York. Op het einde van het optreden sloot Janet Jackson het eerbetoon af met 'Scream', het nummer dat ze in 1995 samen met haar broer uitbracht.

Populair op FunX.nl

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Anouk uit kritiek op 'The Voice' na onverwachte uitslag

  • Pakketjes bezorgen is keihard strijden: dit zijn de grootste irritaties

  • Gepest jongetje (9) krijgt wereldwijde steun na viral video

  • Serie ‘Au Pairs’ prikt rechtstreeks door ‘American Dream’ van Nederlandse Lily (19)

  • Murda en Idaly doen 'Güneş' live bij De Wereld Draait Door