Music

Zó eindigde de Redbull Soundclash tussen Kevin en Jonna Fraser: "Free Palestina"

foto: Top Notch
  1. Newschevron right
  2. Zó eindigde de Redbull Soundclash tussen Kevin en Jonna Fraser: "Free Palestina"

Gisteravond was het dan zo ver: de spannende Redbull Soundclash tussen Kevin en Jonna Fraser. De twee artiesten namen het tegen elkaar op in een muzikale strijd, waarbij het publiek uiteindelijk de winnaar koos. Hoewel de artiesten het zo goed deden dat het zelfs gelijkspel werd, kon er uiteindelijk maar één de winnaar zijn.

Winnaar Redbull Soundclash

Kevin en Jonna Fraser haalde alles, maar dan ook alles uit de kast tijdens de Redbull Soundclash. De twee zongen en rapten de bekendste nummers uit hun eigen catalogus en haalden de grootste sterren op het podium. Denk aan artiesten zoals Yade Lauren, Frenna, De Opposites en Lil kleine. Ook werden hun eigen nummers in verschillende genres gezongen en hebben ze beiden opgetreden met hun eigen versie van het welbekende nummer Slapeloze Nachten van De Opposites.

De twee artiesten deden het zo goed dat het publiek niet kon kiezen uit de winnaar, waardoor het even gelijkspel werd. Uiteindelijk kon er maar één persoon met de winst vandoor gaan en was dat Jonna Fraser, nadat ze beiden een laatste nummer zongen.

Palestina

Kevin en Jonna waren dan wel aan het strijden voor de titel 'winnaar', maar ze kozen er beiden ook voor om stil te staan bij het leed van de Palestijnen. Zo kwam Kevin het podium op met meerdere Palestijnse vlaggen, die vaker voorbij kwamen, en riep hij door de zaal "Free Palestina totdat het achterstevoren is". Ook Jonna had Palestijnse en Congoleze vlag bij zich op het podium.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgend jaar

Jonna volgt Frenna op als winnaar van de Redbull Soundclash. Maar wie is de volgende winnaar? Op het podium was er gisteravond al enige spanning tussen kamp Jonna en kamp Kevin, waar SFB en Broederliefde over waren verspreid.

Die twee groepen kunnen het zo maar volgend jaar tegen elkaar opnemen. Op Instagram en Snapchat liet Frenna namelijk weten dat SFB werd uitgedaagd door Broederliefde. "Let's go, jullie gaan dit echt niet halen. Wij komen echt uit de jungle".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie