Music

Burna Boy verheugt zich op zijn show in GelreDome: ''Ik kijk er echt naar uit om jullie te zien''

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Burna Boy verheugt zich op zijn show in GelreDome: ''Ik kijk er echt naar uit om jullie te zien''

Afgelopen zaterdag is Burna Boy in Nederland aangekomen voor zijn show in het GelreDome op zondag. In juni zou hij eigenlijk al op dat podium in Arnhem staan, maar het concert werd uiteindelijk geannuleerd nadat fans 2,5 uur op zijn komst hadden gewacht.

Burna Boy in Nederland

''Ik kijk er echt naar uit om jullie morgen te zien. Ik ben terug in Nederland'', zegt Damini Ogulu, zoals de zanger echt heet, via Instagram vanuit zijn hotelkamer.

In juni liet Burna Boy zijn publiek erg lang wachten. Uiteindelijk kregen zij rond 23.00 uur te horen dat hij niet meer zou komen. Op sociale media bedankte hij zijn fans eerst voor hun komst, maar er waren geen excuses of duidelijke verklaring voor zijn afwezigheid. Later werden er toch excuses gegeven. Volgens een woordvoerder van het GelreDome verscheen Burna Boy niet op het podium omdat zijn vlucht te laat was vertrokken. Omdat er tot het laatste moment hoop was dat hij vóór 23.00 uur zou kunnen beginnen aan zijn concert, bleef communicatie met het publiek uit. De artiest zelf legt de oorzaak van zijn afwezigheid bij organisator GMTLive. Hij zei: ''De organisatie zal niet meer betrokken zijn bij dit evenement of een ander Burna Boy-evenement in de toekomst.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tickets beschikbaar

Na de geannuleerde show werd al snel aangekondigd dat het concert zou worden ingehaald op zondag 23 juli. Mensen die een kaartje hadden gekocht, konden kiezen: ze konden hun geld terugvragen of hun kaartje behouden voor de nieuwe datum. Veel fans besloten hun geld terug te vragen. In juni was zijn show helemaal uitverkocht, maar deze keer zijn er nog kaartjes beschikbaar in alle prijscategorieën via organisator BonBon Entertainment. Ook op TicketSwap zijn nog tickets te koop.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Down The Rabbit Hole

Op festival Down The Rabbit Hole op 2 juli maakte Burna Boy de teleurstelling van juni helemaal goed. Hij werd met open armen ontvangen en zette een fantastische show neer. Volgens VPRO 3 voor 12 was hij een meer dan waardige vervanger van Stromae en gaf hij een extatische feelgood-show die zelfs de grootste cynicus deed ontdooien. Festileaks schreef: ''In een razend tempo, zonder één inkakmoment, leidt hij ons, bedwelmd door zoveel charme en positiviteit, naar totale overgave. Het is een feest.''

Ster advertentie
Ster advertentie