Music

Kempi teaset nieuwe muziek met Hef en maakt hiphopfans gek

foto: Rookworst de Podcast
  1. Newschevron right
  2. Kempi teaset nieuwe muziek met Hef en maakt hiphopfans gek

Veel Nederlandse hiphopliefhebbers zijn opgegroeid met de muziek van Kempi en Hef. De twee rappers waren vroeger misschien niet zo goed bevriend met elkaar, maar hebben de laatste jaren steeds vaker gehint naar een gezamenlijk project. Een samenwerking lijkt momenteel dichterbij dan ooit, nu Kempi een track op social media heeft geteaset waarop hij samen met Hef te horen is.

Nieuwe muziek Kempi en Hef

Kempi deelde de video vannacht in zijn Instagram Story. Terwijl hij de track aan heeft staan, filmt hij zichzelf als hij eerst meerapt met een aantal lines van Hef. "Dagen zijn te kort, maar alle routes lang. Ik heb sowieso verdiend als ik een boete vang. Eindelijk een beetje money, maar dat moest allang. Ze is nog boos, omdat ik gisteren op der bloesje kwam."

Vervolgens klinkt het alsof Kempi het refrein voor zijn rekening neemt op de tune die perfect past bij een zomers temperatuurtje. "Fly n****** in the summer, cruisend met je peki op de brommer. Denkend aan a whole lot of money."

Video niet beschikbaar

Langverwachte samenwerking

Hef en Kempi worden door veel fans gezien als de twee artiesten die het meest hebben betekend voor de hiphopgame in Nederland. Kempi brak in 2006 door met zijn iconische mixtapes en bracht in 2008 zijn legendarische album Du Zoon uit. Mede door verschillende criminele vervolgingen heerst bij velen het gevoel dat Du Gramma Boy niet alles uit zijn carrière heeft gehaald. Toch is iedereen er zeker van dat de Nederlandse scene er heel anders uit had gezien zonder Kempi. Zo heeft ook Hef er nooit een geheim van gemaakt dat hij enorm geïnspireerd werd door de Eindhovense rapper en hij zijn muziek op repeat had staan.

Doordat de rapper uit Hoogvliet rond 2008 doorbrak en eigenlijk de eerste persoon was die in de buurt kwam van de populariteit van Kempi, zetten veel mensen de twee destijds tegen elkaar op als concurrenten. De laatste jaren hebben Hef en Kempi echter uitgesproken dat ze geen ruzie met elkaar hebben, maar juist toffe dingen met elkaar willen creëren. Zo kwam in 2018 al eens naar buiten dat ze gezamenlijk aan een project werkten en hebben ze in Rookworst de Podcast meerdere malen duidelijk gemaakt dat ze vaker samen de studio in willen. Hoewel het nog niet bekend is of de track daadwerkelijk gaat droppen, lijkt het er wel op dat het geduld van hun fans eindelijk beloond gaat worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie