Music

Eminem eert overleden rappers op nieuwe track Juice WRLD

  1. Newschevron right
  2. Eminem eert overleden rappers op nieuwe track Juice WRLD

Eminem eert in een verse op de nieuwste Juice WRLD track Lace it een aantal legends uit het vak die net als Juice WRLD overleden zijn aan de gevolgen van drugsgebruik. Op het nummer zijn een verse en hook van Juice WRLD te horen, waarna Eminem de tijd neemt om jonge artiesten te waarschuwen voor de gevaren van drugs. Kort geleden sprak Eminem nog over zijn eigen problemen met middelengebruik.

Eminem en Juice WRLD

Op 8 december 2019 overleed de rapper Juice WRLD op 21-jarige leeftijd aan een overdosis pillen. Sinds hij is overleden is er gebruik gemaakt van opnames die hij eerder had gemaakt om alsnog voor het publiek nieuwe muziek uit te kunnen brengen. Het nummer Godzilla van Eminem was de eerste track waarop opnames van de stem van de overleden rapper te horen waren. Nu is er opnieuw een nummer uitgebracht waarop de twee samen te horen zijn.

Lace it

Op het nummer Lace it rapt Eminem over hoe middelenmisbruik vaak onschuldig begint, maar vaak al snel erger wordt: "Je begint met wat ecstasy. Het wordt snel erger. Je doet je best nog om eruit te komen. Onsuccesvol aan het flirten met de dood. Terwijl je toegeeft aan je hunkering." Hij gaat verder over de talenten die hiphop is verloren aan drugsgebruik. Daarvoor noemt hij uiteraard Juice WRLD zelf, maar ook Shock G, Lil Peep, Ol' Dirty Bastard, Gangsta Boo en Pimp C.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drugsgebruik Eminem

Vorig jaar deed Eminem een boekje open over zijn eigen struggles met drugsgebruik. De rapper zei dat hij in zijn jonge jaren veel experimenteerde. Pas toen hij beroemd werd, probeerde hij voor het eerste harddrugs. Hij vertelde dat hij in 2007 net aan de dood ontsnapte toen hij een overdosis had. Vanwege zijn eigen verleden met drugsgebruik probeert hij nu een jongere generatie te behoeden.

Ster advertentie
Ster advertentie