Music

Ronnie Flex over nieuwe album: "Gewoon gedaan wat ik leuk vond"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex over nieuwe album: "Gewoon gedaan wat ik leuk vond"

De afgelopen dagen vroegen mensen zich af waarom verschillende artiesten een turquoise vlak op hun Instagram plaatsten. De reden is nu duidelijk: het nieuwe album van Ronnie Flex dat vandaag is uitgekomen. Het album heet Altijd Samen V1 en in Start met Fernando vertelde hij meer over de nieuwe release: "Ik had vier jaar de tijd nodig om te leren hoe ik die pressure moest loslaten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ronnie Flex in gesprek met Fernando over zijn nieuwe album

'Pressure loslaten'

Gisteren was de luistersessie van het nieuwe album, in een rijdende metro, en nu is het voor iedereen overal te beluisteren. Altijd Samen V1 heeft lang op zich laten wachten en Ronnie Flex legt uit zijn perfectionisme daar een grote rol in heeft gespeeld. "Daarom heeft het misschien ook zo lang geduurd. Ik had vier jaar de tijd nodig om te leren hoe ik die pressure moest loslaten om te doen wat ik doe en dat het uiteindelijk gewoon dit is geworden. Ik zoek er ook niks mee, ik probeer niks te evenaren, ik zoek geen hits op. Ik heb gewoon gedaan wat ik leuk vond en dit is wat het is."

Quote

Ik hoef geen foto van mezelf op de cover, geen letters, ik doe gewoon iets anders.

Turquoise

Over de turquoise cover, die de afgelopen week bij meerdere artiesten op hun Instagram te zien was, zegt Ronnie: "Ik heb soms als ik muziek luister en ik sluit me ogen, dan zie ik er gewoon een kleur bij. Bij mijn eigen muziek, maar ook wel bij muziek van anderen", aldus Ronnie, die bij dit album de kleur turquoise voor zich zag en daarom koos voor deze simplistische cover. "Ik dacht van: 'Ik doe gewoon wat anders. Ik hoef geen foto van mezelf op de cover, geen letters, ik doe gewoon iets anders'."

Esmee Denters

Op het album staan verschillende samenwerkingen, zoals Jonna Fraser, Yade Lauren, Kriss Kross Amsterdam en Do, maar misschien wel de opvallendste naam is die van Esmee Denters. Ronnie legt uit hoe deze samenwerking tot stand kwam. "Ik heb sowieso altijd respect voor de mensen die voor mij gegaan zijn", zegt hij. "Esmee Denters is iemand, toen ik klein was en MTV keek zag ik haar altijd op tv met wereldsterren en ik vond het altijd gewoon sick, buiten het feit dat ze gewoon heel erg goed kan zingen. Dus ik dacht: 'Laat me gewoon contact met haar opnemen en als ze met me wil werken, kunnen we iets bouwen'. En ze was gelijk down, man."

Quote

Dit is is iets voor altijd.

Ronnie over track gericht aan dochter

Track over Nori

De titelsong van het album, Altijd Samen, schreef Ronnie voor zijn dochter, Nori. De track is voor hem dan ook meteen het speciaalste nummer van het album. "Het belangrijkste voor mij bij deze song, want het is wel de speciaalste song, dat zij het zelf ook leuk vond. Ze vindt het ook oprecht leuk. Ze kan een beetje de tekst meezingen ook en dat doet me goed, man. Dit is is iets voor altijd en ik denk dat als ze groter is, dat ze het nog lauwer gaat vinden dan nu."

In het nummer zegt Ronnie ook: 'Je zal altijd nummer 1 blijven voor mij, ook al krijg je ook een broer of zus erbij'. Fernando vroeg hem of dat wel handig is om te zeggen, aangezien er al een tweede op komst is. "Ja, dat is wel grappig, want ik zei dat gisteren ook bij de luistersessie van: 'Ik heb die tekst al geschreven voordat ik wist dat er een tweede op komst was", lacht hij. "Het is een momentopname, net als bij heel dit album. Het zijn gewoon allemaal feelings rechtstreeks uit het hart en ik heb ook niks geprobeerd beter te maken. Dit is gewoon wat het is." Fernando wees hem er wel op dat hij nu verplicht is een titelsong aan zijn tweede kindje te wijden op het volgende album. "Ja, zeker weten, dat heb ik al in me achterhoofd. Ik ga het niet zo kunnen laten, haha."

Vandaag verscheen ook meteen de bijbehorende video van het nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dankbaar

Voordat het album uitkwam, bedankte Ronnie Flex in een lange post op Instagram iedereen die aan het album heeft meegewerkt en ook iedereen die in heem geloofde, toen hij dat zelf niet meer deed. Ronnie is nu dan ook vooral dankbaar voor alles wat hij heeft mogen doen binnen de muziekwereld. "Mijn doel met muziek was gewoon om er van te kunnen leven. Dus al zou ik een workshop moeten geven, of wat dan ook moeten doen, als ik ervan kan rondkomen in de maand was ik al gelukkig geweest. Dus dat ik op de radio met jou nu mag bellen, kan optreden, albums uitbrengen, dat is allemaal een bonus voor mij, bro. Dat is meer dan ik ooit heb durven dromen, dus ik ben jullie allemaal dankbaar", aldus Ronnie.

Ster advertentie
Ster advertentie