Music

Broederliefde kondigt nieuw album 'Medaille' aan met indrukwekkende trailer

foto: Broederliefde
  1. Newschevron right
  2. Broederliefde kondigt nieuw album 'Medaille' aan met indrukwekkende trailer

Na het droppen van heel wat singles is het volgende week eindelijk tijd voor een nieuw Broederliefde-album. Op 26 februari komt Medaille uit. Dat laat de groep weten door middel van een indrukwekkende trailer. Daarin draagt Edson een gedicht voor van Gershwin Bonevacia, bekend dichter en schrijver die vroeger met de jongens op dezelfde school zat.

"We hebben zolang gestreden. We voelen ons nog altijd gezegend.
We kennen het succes, de medailles, maar zijn door de keerzijde vormgegeven.
Al tien jaar schrijven we aan ons manifest. We kunnen niet verliezen.
Want de grond onder onze moeders voeten is het anker van Broederliefde."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voetbalthema

Het voetbalthema dat te zien is op de visuals van eerder uitgebrachte singles als Vuur, We Moeten Door en Liegen Over Ons is ook terug te zien in de trailer van het album. In de video maakt Broederliefde zich in hun eigen tenues klaar voor de 'wedstrijd'. Medaille wordt de opvolger van het album Broeders uit 2019.

10 jaar Broederliefde

Broederliefde is al meer dan tien jaar actief en mag zich met trots de meest succesvolle hiphopgroep van Nederland noemen. Ter ere van het tienjarig bestaan van de groep liep FunX-reporter Laila vorig jaar maandenlang met de vrienden uit Spangen mee. Wat maakten ze mee op hun weg naar succes? En hoe sterk is hun liefde voor elkaar en de muziek? De antwoorden op die vragen check je in de vierdelige documentaire 10 jaar Broederliefde.

Ster advertentie
Ster advertentie