Music

Kehlani brengt nummer uit met hartverwarmende boodschap voor het Palestijnse volk

foto: YouTube: Kehlani
  1. Newschevron right
  2. Kehlani brengt nummer uit met hartverwarmende boodschap voor het Palestijnse volk

Kehlani heeft zichzelf in de afgelopen tijd geprofileerd als iemand die opkomt voor het Palestijnse volk. Zo sprak de artiest zich op social media veelvuldig uit over het onrecht tegen de Palestijnen. Dat ze nu een nummer uitbrengt als steunbetuiging voor de Palestijnen is dan ook geen gek gegeven. Daarnaast bracht Kehlani een passende videoclip uit bij haar nieuwe nummer Next 2 U.

Videoclip

In de clip is Kehlani dansend te zien met een hele groep danseressen. Allemaal dragen ze de keffiyeh op hun schouders en daarnaast wapperen de danseressen met Palestijnse vlaggen. De clip speelt zich af in een soort garage met betonnen pilaren. Aan het begin van de clip staan de woorden "long live the intifada". Het woord "intifada" staat voor het Palestijnse verzet tegen het Israëlische regime. Ook is in de intro van de video een quote te zien van de Palestijns-Amerikaanse schrijfster Hala Alyan. Die luidt: "Hou je maan bij je, wij hebben onze eigen maan. Hou je leger bij je. Wij hebben onze eigen naam. Hou je vlag bij je, wij hebben onze eigen vruchten in alle juiste kleuren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boodschap

Een van de dingen die Kehlani zingt in het refrein van Next 2 U is: "Ik wil naast je staan. Het maakt me niet uit wat ze me geven, ik bescherm je altijd." Dit zou kunnen wijzen op het feit dat mensen die zich uitspreken over Palestina op verschillende manieren worden tegengehouden. Hiermee zegt de 29-jarige zangeres wellicht dat haar steun voor de Palestijnen onvoorwaardelijk is.

Eerdere steunbetuigingen

Kehlani is niet de eerste artiest die zich op muzikale wijze uitspreekt over de erbarmelijke situatie in Palestina. Eerder bracht ook Macklemore zijn nummer HIND’S HALL uit. Hij doneerde alle opbrengsten van het nummer aan goede doelen die zich inzetten in Palestina. Inmiddels heeft het nummer van Macklemore achttien miljoen streams behaald. In Nederland brachten ook Fresku en Josylvio nummers uit over het geweld tegen de Palestijnen.

Kehlani zal de opbrengsten van haar merchandise doneren aan verschillende goede doelen die zich inzetten voor Palestina, Sudan en Congo.

Ster advertentie
Ster advertentie