Music

Josylvio vraagt aandacht voor Gaza met 'Kijk Door Me Ogen': "Ik vertrouw geen wereldleider"

foto: Josylvio via YouTube
  1. Newschevron right
  2. Josylvio vraagt aandacht voor Gaza met 'Kijk Door Me Ogen': "Ik vertrouw geen wereldleider"

Josylvio heeft vandaag zijn allernieuwste nummer Kijk Door Me Ogen uitgebracht, waarmee hij aandacht vraagt voor het leed van de Palestijnen. Op Instagram deelde hij al een snippet van de track en schreef de artiest dat hij "de meeste mensen ziet wegkijken" van de situatie in Gaza.

Josylvio vraagt aandacht voor Gaza

Josylvio heeft met Kijk Door Me Ogen een verwijzing gedaan naar het nummer Kijk Door Mijn Ogen van Appa en Mr Probz, dat zestien jaar geleden uitkwam. Vandaag bracht hij niet alleen het nummer, maar ook de bijbehorende videoclip uit. In de clip is te zien dat Josylvio naar een bioscoopscherm kijkt, waarop beelden uit Gaza worden weergeven. In zijn tekst benoemt de rapper dat er weinig aandacht is voor de Palestijnen en uit hij zijn kritiek naar de media. "Heel de wereld kijkt toe, maar niet zoals bij Oekraïne. Meten met twee maten. Media doet praten. Media doet liegen", rapt de artiest. Daarnaast stelt hij in het nummer vragen aan de Tweede Kamer over hoe belastinggeld wordt besteed. "Hoe betalen we belasting om kinderen af te slachten? Of om landen af te pakken? They got money for war, but can't feed the poor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Say Their Names"

In de videoclip pakt Joslyvio ook het moment om de kijker verschillende aanvallen, bombardementen en gewonde Palestijnen te laten zien. Vervolgens rapt Joslylvio dat hij geen "enkele wereldleider vertrouwt, omdat de oorlog is betaald met het bloed van kleine kids" en maakt de rapper duidelijk dat er geen sprake is van een eerlijke oorlog. "Hoe kun je ballas gooien op een kind, soldaat, die alleen maar stenen kan gooien." Josylvio sluit de videoclip af met de tekst "Say their names", waarna er een minuut lang namen in beeld komen van de overleden Palestijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie