Music

Bizzey komt met Spaanse versie van 'Traag'

foto: Youtube: Andy van der Meijde - Officialfoto: Youtube: Andy van der Meijde - Official
  1. Newschevron right
  2. Bizzey komt met Spaanse versie van 'Traag'

Met de track Traag behaalde Bizzey al groot internationaal succes. Nu lijkt de tune opnieuw op te blazen. Bizzey vertelde bij Andy in de auto over de hype van het nummer op TikTok en de switch naar Spaanstalige nummers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TikTok

''In een week waren er 85.000 dansjes op Traag gemaakt en de week erop waren het er opeens 400.000. Al die TikTokkers die erop dansen komen uit Zuid-Amerika en Miami,'' vertelt Bizzey. Hij heeft wel een vermoeden waarom de tune juist in die gebieden aanslaat: ''Het succes van het nummer in die gebieden komt waarschijnlijk door de beat en het gebruik van papi, maar ook die geluiden en klanken als 'hodeeee' vinden ze echt hard,'' aldus Bizzey.

Nieuwe uitdaging

Het succes op TikTok wekte bij de artiest de interesse voor een nieuwe uitdaging: hij wil een Spaanstalige versie van Traag opnemen en probeeren om in Latijns-Amerika door te breken. Bizzey laat weten dat hij dit nieuwe avontuur op beeld wil vastleggen. ''Als het niet lukt, breng ik de documentaire niet uit. Als het wel lukt, is het sick. Dan kan je echt zien hoe het tot stand is gekomen.''

Google Translate

Tijdens de DiXte 1000-week liet Bizzey al weten dat zijn kennis van de Spaanse taal niet goed was, maar dat het met Google Translate en een leraar Spaans volgens hem wel moet lukken. Toen had hij al twintig nummers in het Spaans klaarliggen. ’Ik heb eenvoudige teksten, dus dan gaat het wel lekker snel,’’ legde hij toen uit aan Sander en Youssef.

Ster advertentie
Ster advertentie