Music

Tory Lanez brengt je terug naar de 00's met langverwachte 'Chixtape 5'

foto: Instagram: torylanez
  1. Newschevron right
  2. Tory Lanez brengt je terug naar de 00's met langverwachte 'Chixtape 5'

De Chixtapes van Tory Lanez zijn inmiddels een groot begrip in de r&b- en hiphopscene. Zoals de rapper zelf zei tegen Rap-Up: "De Chixtapes zijn groter dan Tory Lanez." Bijna drie jaar na het releasen van Chixtape 4 is het vijfde deel in de reeks nu eindelijk daar. En dat is genieten, want Chixtape 5 is eigenlijk één grote reis terug naar de jaren '00.

"Alles is geïnspireerd op een voor ons gouden tijd. Het gaat allemaal om nostalgie. Ik neem jullie mee op een muzikale reis."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Classics in een nieuw jasje

Tory gebruikt op Chixtape 5 samples van grote hits uit de periode 2000 tot 2006. Het speciale is dat de rapper op de tracks samenwerkt met de originele artiesten. De lijst is impressive. Zo stak hij onder andere I'm Sprung in een nieuw jasje met T-Pain, Take You Down met Chris Brown, Can't Help But Wait met Trey Songz, Beautiful met Snoop Dogg, You met Lloyd en Lil Wayne en Foolish met Ashanti. Die laatste wist hij ook te strikken voor de cover.

"Ik probeerde gewoon mijn favoriete nummers te vinden en nummers waarvan mensen zouden zeggen: die krijg je niet gecleared, dat zijn te grote classics. Daar ging ik voor dit keer."

Chixtapes

Tory Lanez begon in 2011 met het verklaren van zijn liefde voor r&b- en hiphoptracks uit de '00's met zijn eerste Chixtape. Zijn creativiteit bleek daarmee nog lang niet op: het tweede deel volgde in 2014 en Chixtape 3 verscheen eind 2015. In 2017 kwam hij met Chixtape 4 en zijn vijfde en nieuwste creatie kun je vanaf vandaag beluisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie