Music

Esko herrijst als een 'Feniks' op gloednieuw studioalbum

foto: Esko - Feniks
  1. Newschevron right
  2. Esko herrijst als een 'Feniks' op gloednieuw studioalbum

Esko heeft na twee jaar te hebben geworsteld met een heftige burn-out zichzelf weer helemaal teruggevonden. Vandaag wordt dat bevestigd door de release van zijn gloednieuwe studioalbum, waar hij de afgelopen tijd hard aan heeft gewerkt. De plaat heeft de toepasselijke titel Feniks en bevat bijdrages van een hoop vrienden uit de game, onder wie Josylvio, Jonna Fraser, Sevn Alias, KA en Cor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Levenswerk

Esko is als een feniks uit de as herrezen, zoals hij zelf aankondigt in zijn Instagramposts. "Na twee jaar een moeilijke periode te hebben gehad en niks te hebben uitgebracht, heb ik het afgelopen jaar alleen maar in de studio gezeten om muziek te maken, puur en alleen op gevoel. Dit is mijn levenswerk", schrijft hij.

De artiest, producer en labeleigenaar vertelde begin dit jaar in een openhartig interview met Fernando over de moeilijk tijd waar hij doorheen is gegaan. "Ik kon niet eens meer normaal in gesprek gaan, ik was gewoon helemaal fucked up." Toen hij zijn eerste huis kocht, ging het echt mis: "Ik liep binnen om te tekenen en ik weet niet wat er gebeurde, maar ik kreeg een zieke impact. Alles begon te draaien en mijn benen werden helemaal licht. Ik dacht dat ik out zou gaan. Toen ging ik hyperventileren en kreeg ik een paniekaanval."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Comeback

Gelukkig is Esko er mede dankzij steun van zijn omgeving weer bovenop gekomen. Die nieuwe start luidde hij in januari al in met de clip van Jongen van Bodem. Begin deze maand maakte de rapper zijn comeback in de FunX-studio, waar hij wat exclusieve bars spitte. "Ik voel me beter dan ooit", vertelde hij in de DiXte 1000 Avondshow. "Ik weet precies wat goed voor me is en wat niet."

Ster advertentie
Ster advertentie