Music

New Zealand National Party verliest de rechtszaak tegen Eminem

foto: YouTube msvogue23
  1. Newschevron right
  2. New Zealand National Party verliest de rechtszaak tegen Eminem

Het is misschien wel het vervelendste wat een artiest kan overkomen: iemand steelt je track. De New Zealand National Party, een politieke partij uit Nieuw-Zeeland, jatte een track van Eminem. En niet zomaar eentje, gewoon zijn allergrootste hit Lose Yourself. Dat had de partij beter niet kunnen doen, want Eminem was ready to drop bombs. Hij klaagde de National Party aan en de rechter heeft hem nu gelijk gegeven.

verkiezingsfilmpje

De politieke partij wilde de verkiezingen winnen en maakten daarom een verkiezingsfilmpje. Kennelijk wilden ze niet voor de track van Eminem betalen, want ze maakten de beat van het nummer precies na. Dat liet de wereldberoemde rapper natuurlijk niet gebeuren. "Time's up, over, Bloah!", dacht hij waarschijnlijk.

schadevergoeding

Het verkiezingsfilmpje werd bijna twee weken lang uitgezonden op de televisie, meer dan 180 keer in totaal. Een rechter besliste dat de New Zealand National Party daarom een schadevergoeding van ongeveer 400.000 dollar aan Slim Shady moet betalen. Snap back to reality... daar hadden ze even niet op gerekend!

Vind jij de muziek ook precies hetzelfde klinken?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie