Music

Dit zijn de hiphop- en R&B-klassiekers van het streamingtijdperk volgens Spotify

foto: ANP/AFP
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de hiphop- en R&B-klassiekers van het streamingtijdperk volgens Spotify

Als er één ding is waar mensen maar niet over uitgepraat raken, zijn het wel best of-lijstjes. Het maken van zo'n lijst is dan ook een onbegonnen zaak, maar Spotify waagde zich er toch aan. De streamingdienst publiceerde op Instagram namelijk een lijst met de dertig meest toonaangevende albums van het streamingtijdperk sinds 2015.

Klassiekers

In de lijst met klassieke R&B- en hiphopalbums staan onder meer oudere releases zoals Lemonade van Beyoncé, DAMN. van Kendrick Lamar en Blonde van Frank Ocean. Ook recente albums zoals Renaissance van Beyoncé en Call Me If You Get Lost van Tyler, the Creator staan in de lijst. Verder zijn ook albums van onder anderen Jay-Z, Travis Scott, Rihanna, Migos en Anderson . Paak in de lijst opgenomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onenigheid

Zoals je misschien al had verwacht, is niet iedereen even blij met het lijstje van Spotify. Met name Kanye West-fans zijn ontevreden. "Waarom doe je alsof Kanye West niet bestaat, terwijl hij de meest beluisterde artiest is op het platform?" en "Haten jullie Kanye?", vragen sommige Instagramgebruikers. Een ander zegt dat Ye "weer gecensureerd wordt".

Spotify Classics

De lijst van Spotify maakt deel uit van een nieuw programma genaamd Spotify CLASSICS: Hip-Hop & RNB Albums of the Streaming Era. Middels deze catalogus wil de streamingdienst klassieke albums vieren die de tand des tijds hebben doorstaan sinds 2015. "Spotify CLASSICS is ons allereerste programma om catalogusmuziek te vieren. Voor de eerste versie kijken we naar albums uit het streamingtijdperk, 2015 tot heden. Door middel van een selectieproces waarin de holistische impact van een album wordt onderzocht, heeft onze Noord-Amerikaanse redactie de schijnwerpers gezet op de albums die het streamingtijdperk hebben gedefinieerd."

Ster advertentie
Ster advertentie