Music

Dit zijn de meest gestreamde Spotify-artiesten van 2023

foto: ANP, Instagram: @Boef, FunX
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de meest gestreamde Spotify-artiesten van 2023

Aan het eind van elk jaar kunnen we allemaal een kijkje nemen in elkaars luistergedrag dankzij Spotify Wrapped. Iedereen is wel bekend met de lijstjes die jaarlijks terugkomen om onze guilty pleasures en unieke pareltjes te exposen aan de wereld. Ook krijgen we inzicht in de muziek en artiesten waar in Nederland veel naar wordt geluisterd. Muziek van eigen bodem doet het in Nederland bijvoorbeeld erg goed op Spotify. De laatste jaren groeit het aandeel van Nederlandse muziek dat geluisterd wordt elk jaar. Dat was dit jaar ook zo.

The Weeknd, Boef, Drake

De meest (op Spotify) gestreamde artiest wereldwijd is dit jaar Taylor Swift. De laatste keer dat er een vrouw op de eerste plek stond was Rihanna in 2012. Ook in Nederland staat Swift op de eerste plek. Daarna volgen in Nederland The Weeknd op nummer 2 en Boef op nummer 3, dat maakt Boef dus de meest gestreamde Nederlandse artiest. Op nummer 4 staat Drake.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederlandse hiphop

Opvallend aan de top tien meest beluisterde artiesten is dat de helft niet alleen Nederlandse artiesten, maar stuk voor stuk rappers zijn. Boef, Ronnie Flex, Lijpe, Kevin en Lil Kleine staan alle vijf in de top tien. Nederlandse hiphop is na popmuziek het meest beluisterde genre in Nederland. Dat is overigens weer terug te zien in de top tien meest gestreamde nummers in Nederland. Op nummer 1 staan Maan en Goldband met Stiekem, op nummer 2 Miley Cyrus met Flowers en op nummer 3 Marco Schuitmaker met zijn lied Engelbewaarder.

Memes

De komende dagen zullen talloze mensen het leuk vinden om hun eigen luisterstatistieken te delen en die van anderen te zien. Maar zoals altijd met internettrends zijn er natuurlijk ook een hoop mensen die er niks van willen weten of de lijstjes belachelijk maken. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld aanstellerig, aandachttrekkerij, of gewoon niet boeiend. Dus naast de Spotify Wrapped lijstjes, zullen we misschien wel net zo veel memes die op de lijstjes haten zien op Instagram story's.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie