Music

Jason Derulo wordt aangeklaagd vanwege intimidatie en aanmoedigen 'seksrituelen'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jason Derulo wordt aangeklaagd vanwege intimidatie en aanmoedigen 'seksrituelen'

Zangeres Emaza Gibson klaagt Jason Derulo aan wegens seksuele intimidatie, geweld en contractbreuk. Ze tekende in 2021 bij het label van de artiest en is sindsdien meerdere keren onder druk gezet om het bed met hem te delen. Dit blijkt uit documenten die zijn ingezien door Amerikaanse media.

Seksrituelen

Zangeres Emaza Gibson heeft donderdag de aanklacht ingediend waarin ze Jason Derulo van verschillende zaken beschuldigt. In 2021 tekende de zangeres onder het label Future History van de artiest en werd haar beloofd dat ze binnen vier maanden een mixtape zou mogen maken. Ook zou ze samen met Derulo een single opnemen.

In de documenten die zijn ingezien door Amerikaanse media beweert de zangeres dat ze moest deelnemen aan zogenaamde seksrituelen. Derulo zou haar hebben gezegd dat als ze succesvol wilde zijn "ze deel moest nemen aan het doen van deze rituelen, een geit moest offeren en cocaïne moest gebruiken". Ze interpreteerde dit als een vraag voor seks in ruil voor succes.

Jason reageert

Emaza zou in deze periode meerdere keren door Derulo gevraagd zijn om met hem uiteten te gaan, maar wees dit af om hun relatie professioneel te houden. Er zouden verschillende voorvallen zijn geweest, waarin Derulo haar intimideerde op seksueel, maar ook op emotioneel vlak. Hij zou meerdere keren tegen haar hebben geschreeuwd en uiteindelijk zelfs haar contract hebben beëindigd.

Een vertegenwoordiger van de artiest heeft via een verklaring aan People gereageerd op de beschuldigingen en noemt ze "volkomen vals en kwetsend". Derulo zegt tegen alle vormen van intimidatie te zijn. "Ik blijf toegewijd aan het ondersteunen van mensen die hun dromen najagen. Ik streef ernaar mijn leven op een manier te leiden die een positieve impact heeft, dus ik ben diep beledigd door deze lasterlijke beschuldigingen", laat de artiest via zijn vertegenwoordiger weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie