Entertainment

Politie deelt niet eerder vertoonde beelden 2Pac vlak voor zijn dood

foto: YouTube: Death Row Records
  1. Newschevron right
  2. Politie deelt niet eerder vertoonde beelden 2Pac vlak voor zijn dood

De politie van Las Vegas heeft niet eerder vertoonde beelden van Tupac Amaru Shakur a.k.a. 2Pac vrijgegeven. Het gaat om foto's en video's vlak voor zijn dood. De beelden hebben een belangrijke rol gespeeld bij de aanhouding van Duane 'Keefe D' Davis, die verdacht wordt van de moord op de hiphoplegende.

Nieuwe beelden 2Pac

De beelden bevatten onder meer een video waarin te zien is dat 2Pac en zijn Death Row Records-squad terechtkomen in een grote fysieke groepsruzie. Zo legden beveiligingscamera's van de MGM Grand tijdens het zwaargewichtgevecht tussen Mike Tyson en Bruce Seldon vast dat twee groepen met elkaar op de vuist gingen in de lobby van het gebouw. Op de beelden is te zien dat 2Pac voorop loopt en niet terugdeinst als de fysieke confrontatie plaatsvindt. De politie maakt bekend dat de ruzie om een ketting van Death Row Records zou zijn gegaan, een gerucht dat al langer rondging op het internet.

Verder hebben de autoriteiten officiële foto's vrijgegeven van de avond van zijn dood. Op die beelden zijn onder meer het plaats delict en de met kogels doorzweefde auto waarin 2Pac werd vermoord te zien. De video en foto's worden onder meer behandeld door de Amerikaanse nieuwszender 8 News Now.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Keefe D gearresteerd

Afgelopen weekend bracht de politie van Las Vegas het nieuws naar buiten dat er een mogelijke dader van de moord op 2Pac is gearresteerd. Het zou gaan om Duane 'Keefe D' Davis, die eerder in een interview met DJ Vlad al eens toegaf dat hij in de auto zat vanwaar de kogels werden afgevuurd die 2Pac doodden. De schietpartij vond plaats op een steenworp afstand van de Las Vegas Strip op 7 september 1996.

Ster advertentie
Ster advertentie