Entertainment

Slecht nieuws voor YNW Melly: rapper wordt vervolgd voor manipulatie van getuigen

foto: YouTube: Law & Crime Network
  1. Newschevron right
  2. Slecht nieuws voor YNW Melly: rapper wordt vervolgd voor manipulatie van getuigen

De kans dat YNW Melly spoedig vrijkomt, is volgens veel fans een stuk kleiner geworden. De rapper zit momenteel vast op verdenking van de moord op twee van zijn beste vrienden. Vandaag werd bekend dat de aanklager een nieuw onderzoek aan de reeks aanklachten heeft toegevoegd. Zo wordt YNW Melly er nu ook nog van verdacht getuigen te hebben gemanipuleerd.

Vervolgd voor manipulatie getuigen

Volgens Amerikaanse bronnen is het op dit moment nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd waardoor de aanklacht omtrent manipulatie van getuigen is ingediend. Maar het is in ieder geval een extra hindernis die YNW Melly zal moeten overwinnen om vrijgesproken te kunnen worden.

Ook Melly's medeverdachte, YNW Bortlen, wordt vervolgd voor het manipuleren van getuigen. In tegenstelling tot YNW Melly mocht Bortlen de gevangenis op borgtocht verlaten. Hij bracht zijn tijd door in Florida, maar werd eerder deze week weer gearresteerd. De politie deed namelijk een inval in zijn huis en vond genoeg bewijsmateriaal voor het schenden van de voorwaarden. Bortlen zal zijn proces dus ook weer in de cel moeten afwachten en heeft volgens de officiële lezing "geknoeid door getuigen te manipuleren".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrijspraak of doodstraf

YNW Melly is momenteel in afwachting van zijn tweede proces, dat naar verwachting op 9 oktober van start zal gaan. De rapper die de doodstraf boven het hoofd hangt, zit inmiddels al bijna vijf jaar vast en doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen. Zijn eerste proces werd eerder dit jaar nietig verklaard, omdat de jury niet tot een sluitend oordeel kon komen. Als gevolg daarvan, moet de zaak weer helemaal opnieuw behandeld worden.

Hoewel steeds meer fans vrezen dat YNW Melly zich in een uitzichtloze positie heeft gewerkt, gelooft de rapper zelf dat hij spoedig als een vrij man de gevangenis mag verlaten. Melly schreef deze week namelijk een brief aan zijn vader waarin hij zich optimistisch uitliet en hij zijn familie verzekerde dat hij snel weer thuis zou komen.

Ster advertentie
Ster advertentie