Entertainment

Jurylid in moordzaak YNW Melly claimt dat rapper "erin geluisd" is

foto: YouTube: Law & Crime Network
  1. Newschevron right
  2. Jurylid in moordzaak YNW Melly claimt dat rapper "erin geluisd" is

Een jurylid in de moordzaak van YNW Melly is ervan overtuigd dat de artiest onschuldig is. Volgens haar wijst het (gebrek aan) bewijsmateriaal en het gebrek aan consistentie in het bewijsmateriaal erop dat de rapper erin zou zijn geluisd.

Geen bewijs

Het anonieme jurylid uit de Amerikaanse stad Fort Lauderlade wist eind juli na een week lang overleggen twee juryleden ervan te overtuigen dat YNW Melly onschuldig is. Daardoor bereikte de twaalfkoppige jury geen overeenstemming, wat ertoe leidde dat de moordzaak nietig werd verklaard. "Ik geloof niet dat hij de moorden heeft gepleegd en dat werd ook niet bewezen in de rechtszaal", vertelt ze. "Dit was zo'n geval waarin iemand erin werd geluisd. Melly is een goed persoon en probeerde altijd mensen om hem heen te helpen."

Etnisch profileren

In het interview met de South Florida Sun-Sentinel zegt het jurylid ook dat de meerderheid van de juryleden YNW Melly wel wilde veroordelen voor de moorden. Volgens haar waren velen in eerste instantie echter terughoudend, omdat de aanklager het misdrijf wilde koppelen aan bendegeweld, wat werd gezien als een vorm van etnisch profileren. Volgens haar zijn de berichten die Melly zou hebben verstuurd na de moorden het bewijs dat er etnisch werd geprofileerd. Deze zouden volgens haar namelijk ook door iemand kunnen zijn verstuurd. Ook zet ze haar vraagtekens bij het feit dat het moordwapen nooit is gevonden. "Het draait in deze zaak niet om feiten, maar om ras. Ik was niet bij de schietpartij, maar op basis van de berichten geloof ik dat hij erin geluisd werd."

Drive-by

YNW Melly werd in februari 2019 gearresteerd en beschuldigd van moord met voorbedachte rade nadat zijn twee vrienden YNW Sakchaser en YNW Juvy werden doodgeschoten in oktober 2018. Deze aanklachten volgden op een politieonderzoek naar de fatale schietpartij. Zijn medeverdachte Cortlen Henry, beter bekend als YNW Bortlen, werd ook gearresteerd en aangeklaagd.

Melly zit nog altijd vast op verdenking van de moorden en heeft geen mogelijkheid om op borgtocht vrij te komen. Een nieuwe hoorzitting staat voor later deze maand gepland. Ook wordt er een nieuwe jury geselecteerd in de zaak.

Ster advertentie
Ster advertentie