OMG

Jongen mishandelt Syrische vluchteling, wordt nu met de dood bedreigd

foto: instagram/armanmitchell
  1. Newschevron right
  2. Jongen mishandelt Syrische vluchteling, wordt nu met de dood bedreigd

Een schokkende video waarin een Syrisch jongen van 15 jaar wordt mishandeld in het Engelse Huddersfield, gaat sinds gisteren viraal. Daarin wordt de jonge vluchteling gewurgd door een andere tiener en na het dreigement "ik ga je verdrinken" zelfs kort gewaterboard. De dader die duidelijk te zien is in de video, wordt inmiddels met de dood bedreigd via zijn socials.

Racistisch motief

De politie geeft aan dat ze op dit moment onderzoek doen naar een zware mishandeling met racistisch motief tegen een 15-jarige jongen op de speelvelden van de Almondbury Community School. Een 16-jarige jongen zou zich inmiddels vrijwillig gemeld hebben bij de politie.

Zusje aangevallen

Op dezelfde dag dat deze video werd opgenomen, zou ook het zusje van de Syrische vluchteling zijn aangevallen. Het meisje zou in het verleden al vaker gepest en mishandeld zijn. Volgens de Daily Mail heeft ze ooit door alle pesterijen geprobeerd om zichzelf van het leven te beroven.

Crowdfunding

Wat opvalt aan de video is dat niemand ingrijpt. Er staan tientallen scholieren om de twee jongens heen, maar tijdens de mishandeling en tot aan het einde van de video helpt niemand hem. Gelukkig zijn er online genoeg anderen die het voor het Syrische jochie opnemen. Er is inmiddels een geldinzamelingsactie opgezet voor het slachtoffer. De teller staat na duizenden donaties al op £65.886.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zware maatregelen

Ook belangrijke politici staan volledig achter het Syrische jochie en zijn familie. Zo schrijft Barry Sheerman, afgevaardigde van Huddersfield, dat de aanval "absoluut schokkend is" en dat de familie zijn volledige steun krijgt. Hij blijft de zaak op de voet volgen en weet ook al te melden dat de school heeft ingegrepen: "Ik heb inmiddels begrepen dat de school zware maatregelen heeft genomen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Homs

De 15-jarige jongen zou een Syrische vluchteling zijn uit Homs en Jamal heten. Dat is de stad waar het Syrische leger drie jaar lang zijn eigen burgers heeft gedood bij opstanden. Ook vonden daar flinke veldslagen plaats tegen IS.

Ster advertentie
Ster advertentie