OMG

Rechter besprongen door verdachte tijdens uitspreken vonnis, meerdere mensen gewond

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Rechter besprongen door verdachte tijdens uitspreken vonnis, meerdere mensen gewond

Voor Mary Kay Holthus was het gisteren even schrikken toen ze aan het werk was in de rechtbank De Amerikaanse rechter werd tijdens de rechtszaak in Nevada namelijk aangevallen door de verdachte Deobra Delone Redden. De dertigjarige verdachte stond op dat moment terecht voor een zware mishandeling. Door deze aanval blijft het daar niet bij: er is namelijk bekendgemaakt dat er een nieuwe aanklacht bijkomt wegens de aanval op de rechter.

Aanval rechter

Op het filmpje dat rondgaat op het internet is te zien dat Redden explosief naar de rechter stormt en over haar bureau heen springt. Daarbij landde de verdachte op de rechter die hij vervolgens enkele rake klappen uitdeelde. De verdachte werd uiteindelijk in de kraag gevat door de rechtbankbeveiligers en ook die moesten het ontgelden: een van de rechtbankbeveiligers hield een bloedende voorhoofd snee en een ontwrichte schouder over aan het geweldsincident. Hiervoor werd hij behandeld in het ziekenhuis.

Ook de rechter liep wat lichte verwondingen op van de klappen. Bovendien viel ze van haar stoel tegen de muur nadat de verdachte op haar landde. Holthus hoefde voor haar verwondingen niet naar een ziekenhuis toe, zo melden de rechtbankfunctionarissen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Proces verdachte

Richard Scow, de hoofdaanklager van het district, zei: "Het gebeurde allemaal zo snel. We moesten daarom snel en kordaat handelen.” Scow vervolgde Redden voor een mishandeling met een honkbalknuppel. De advocaat van Redden, Cesar Almase, wilde niet reageren op de aanval van zijn cliënt.

Koude kermis

Op het moment van de rechtszaak was Redden niet in hechtenis. Op de bewuste dag van het proces, smeekte hij de rechter om vrijspraak. Hij beschreef zichzelf in de rechtbank als iemand die “altijd het juiste probeert te doen. Ook als het moeilijk is.” Hij vertelde de rechter ook dat hij geen “opstandig persoon” is. Bovendien gaf hij te kennen het gevoel te hebben dat hij niet de gevangenis in hoefde. Redden vloog de rechter aan op het moment dat ze duidelijk maakte andere plannen te hebben.

Uit de dossiers bleek dat Redden, een inwoner van Las Vegas, mentaal competent genoeg was om terecht te staan voor de feiten waarvan hij beticht werd. Hij heeft eerder gevangenisstraf uitgezeten in Nevada voor een veroordeling wegens huiselijk geweld, blijkt uit staatsgegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie