OMG

Chirurg videobelt met rechter tijdens operatie

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Chirurg videobelt met rechter tijdens operatie

Een Amerikaanse rechter kreeg de schrik van zijn leven tijdens een videogesprek met plastisch chirurg Scott Green. De man probeerde zijn rechtszaak via een videogesprek te volgen terwijl er een patiënt op de behandeltafel lag. Dit meldt The Sacramento Bee.

Verkeersovertreding

De chirurg komt uit de Amerikaanse staat Californië en moest voorkomen vanwege een verkeersovertreding. Dat gebeurde in dit geval via Zoom in verband met de strenge coronamaatregelen. Tijdens het videogesprek viel het al snel op dat dokter Green was gekleed in operatiekleding en op de achtergrond waren piepjes van medische apparatuur te horen.

Collega-arts

Even later was ook te zien dat er bloed op de hand van de chirurg zat en dat er een patiënt achter hem lag. De griffier vroeg daarom of hij nog beschikbaar was voor zijn proces. Dokter Green antwoordde daarop dat de zitting wat hem betreft kon beginnen. Hij liet zelfs nog weten dat hij niet alleen was in de kamer en dat een collega-arts intussen verder ging met de operatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zitting verplaatst

Het leek de rechter echter geen goed idee om de rechtszaak op deze manier door te laten gaan. De zitting werd dan ook gelijk verplaatst naar een later moment. Momenteel doet een medische toezichthouder in Californië onderzoek naar het voorval.

Ster advertentie
Ster advertentie