Naar homepage
OMG

Colombiaanse broers 32 jaar na ontvoering herenigd

foto: YouTube: Noticias Telemundofoto: YouTube: Noticias Telemundo
  1. Newschevron right
  2. Colombiaanse broers 32 jaar na ontvoering herenigd

Pak alvast wat zakdoekjes, want de kans bestaat dat je door dit feel good-verhaal een traantje gaat wegpinken. Het gaat namelijk over twee Colombiaanse broers die, 32 jaar na de ontvoering van het jongste broertje, eindelijk herenigd worden.

Meegenomen door familievriend

Het begon allemaal in de Colombiaanse hoofdstad Bogota in 1987. De destijds 3-jarige Jhonatan speelde in de tuin van zijn ouderlijk huis toen een familievriend hem benaderde om snoep te kopen. De kleine Jhonatan ging met de man mee en zou uiteindelijk 32 jaar spoorloos verdwijnen.

Jhonatans oudere broer Juan, die op dat moment 5 jaar oud was, zag alles gebeuren terwijl hij uit het raam keek. Jarenlang groeide Juan op met het verdriet van zijn moeder Ana. "Ik wilde haar blijdschap geven, iets voor haar doen", vertelt Juan in gesprek met Reuters. Het werd zijn levensdoel om zijn broertje Jhonatan te vinden.

In Noorwegen

Jaren later, in 1994, ging de man die Jhonatan meenam langs bij de familie. Hij beweerde dat de stiefvader van de jongens hem had opgedragen om de kleine Jhonatan mee te nemen. Ook vertelde hij dat Jhonatan ter adoptie was afgestaan in de VS.

Dat laatste bleek echter niet waar te zijn. Via een DNA-bedrijf kwam Juan er namelijk achter dat Jhonatan op 4-jarige leeftijd geadopteerd was door een Noors gezin. Juan kreeg uiteindelijk in 2019 een berichtje van een Noorse advocaat dat ook Jhonatan zijn biologische familie probeerde te vinden. "Ik was zo blij en ik kon het niet geloven", zegt een emotionele Jhonatan, die nu John heet, over het moment dat hij te horen kreeg dat zijn Colombiaanse familie was gevonden. "Ik wilde dit al zolang en ik dacht dat het nooit zou gebeuren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hereniging

De broers ontmoetten elkaar uiteindelijk afgelopen jaar in Noorwegen en reisden vervolgens samen naar Colombia. Daar kon Jhonatan eindelijk zijn moeder in de armen sluiten. "Al die liefde die ik in de afgelopen jaren niet kon uiten, kwam er tijdens die omhelzing uit", vertelt moeder Ana.

Door de lockdown moest Jhonatan uiteindelijk een tijdje noodgedwongen in Colombia blijven. Daar profiteerde hij van door in de tussentijd Spaans te leren en de 29 verjaardagen te vieren die zijn Colombiaanse familieleden hadden gemist. "De afgelopen 32 jaar kunnen we niet meer terugkrijgen, maar van de komende 32 jaar kunnen we wel de geweldigste jaren van ons leven maken", aldus Jhonatan.

Ster advertentie
Ster advertentie