OMG

Man vliegt 6400 kilometer en geeft 2700 euro uit om AirPods-dief op te sporen

foto: YouTube: Lewis Ellis
  1. Newschevron right
  2. Man vliegt 6400 kilometer en geeft 2700 euro uit om AirPods-dief op te sporen

De 31-jarige Lewis Ellis raakte zijn AirPods kwijt en reisde de wereld rond om zijn Apple-oortjes terug te vinden. De man uit Manchester vloog in totaal meer dan 6400 kilometer en gaf ruim 2700 euro uit om de dief van zijn AirPods na vijf maanden op te sporen.

AirPods kwijt in vliegtuig

Lewis realiseerde zich na een vlucht van Bangkok naar Doha dat hij zijn AirPods in het vliegtuig had laten liggen. Hij mocht van het personeel niet terug het vliegtuig in om zijn oortjes op te halen, maar begreep dat hij even later in hetzelfde toestel zou zitten voor zijn volgende vlucht.

Hij verwachtte zijn AirPods aan te treffen toen hij het vliegtuig instapte voor zijn vlucht naar Manchester, maar niks bleek minder waar. Na overleg met het personeel bleek dat Lewis niet geholpen kon worden bij het terugvinden van de AirPods.

Find My-app

Lewis besloot om zijn Apple-oortjes op te sporen met de Find My-app op zijn telefoon en zag dat ze een behoorlijke reis aan het maken waren. Hoewel veel mensen de situatie als een ongelukkige samenloop van omstandigheden zouden bestempelen en gewoon nieuwe AirPods zouden kopen, besloot Lewis een groots avontuur aan te gaan en de halve wereld rond te vliegen om zijn AirPods terug te krijgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Vakantie van hun leven'

De maanden die volgden heeft Lewis gebruikt om de locatie van zijn AirPods goed in de gaten te houden, zodat hij een goed moment kon uitkiezen om toe te slaan. "Ik wist niet wie ze had meegenomen, maar mijn AirPods hadden de vakantie van hun leven", vertelde hij aan NeedToKnow. "Ik zag hoe ze van Qatar naar Katmandu vlogen, voordat ze naar een klein dorpje in het Himalaya-gebergte met uitzicht op Nepal gingen."

"Vervolgens maakten ze een korte trip naar Thailand voordat ze uiteindelijk terugkwamen in Doha. Ik hield het niet langer uit, dus besloot ik ze op te sporen." Wat begon als een grap met zijn vrienden, zette Lewis ertoe om 6400 kilometer te vliegen en 2700 uit te geven om zijn geliefde oortjes terug te krijgen.

Start zoektocht

Lewis vloog naar Doha om de jacht op zijn koptelefoon te openen, waarbij hij constant de Find My-app checkte om er zeker van te zijn dat hij op de goede weg was. Hij werd tijdens zijn zoektocht vergezeld door zijn vriend Tom en een lokale man genaamd Karim, die ze ontmoetten in hun hotel en mee wilde doen aan het avontuur.

De Find My-app leidde Lewis op een gegeven moment naar een flatgebouw, waar het trio verschillende deuren per verdieping afging om via Bluetooth verbinding met de AirPods te maken. Op die manier zouden ze te weten komen in welk appartement de oortjes zich bevinden. Na een lange zoektocht en verschillende pogingen, lukte het Lewis uiteindelijk om zijn telefoon met zijn Apple-oortjes te verbinden.

Zonder problemen teruggekregen

Lewis en zijn compagnons belden vervolgens aan en werden zonder problemen binnengelaten. Eenmaal binnen, kreeg hij vrij eenvoudig zijn AirPods terug. "Er waren geen verkeerde intenties. De man begreep heel goed dat ik ze terug wilde", vertelt Lewis in de YouTube-video die hij heeft gemaakt over zijn zoektocht. "Ik ben gewoon heel erg blij dat ik ze terug heb."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie