Naar homepage
OMG

Spaanse tiener bouwt in zes jaar ondergrondse 'man cave' na ruzie met ouders

foto: Twitter: Andresiko_16
  1. Newschevron right
  2. Spaanse tiener bouwt in zes jaar ondergrondse 'man cave' na ruzie met ouders

Soms heb je gewoon een eigen plekje nodig waar je even tot jezelf kan komen. Dat moet ook de Spaanse tiener Andres Canto gedacht hebben. Na een flinke ruzie met zijn ouders toen hij veertien was, spendeerde hij zes jaar aan het bouwen van een ondergrondse 'man cave' inclusief een piepkleine woon- en slaapkamer. Die is nu zo goed als af, hoewel de tiener nog grote plannen heeft voor de toekomst.

Groot project

Waarom de jongen uit Alicante in hemelsnaam aan zo'n groot project begon in 2015, snapt hij nu ook niet helemaal. Maar hij is wel tevreden met het eindresultaat. "Het is geweldig, ik heb er alles wat ik nodig heb." Andres besteedde in totaal zes jaar van zijn tijd en slechts vijftig euro aan het project.

De ruzie die alles in gang zette, ging over iets heel kleins. "Mijn ouders wilde dat ik me omkleedde om naar de stad te gaan, maar ik wilde het trainingspak aan dat ik thuis graag aanhad", vertelt hij. "Ze zeiden dat ik zo gekleed niet naar buiten kon gaan, dus ik zei: 'Geen probleem, ik kan mezelf wel entertainen'. Toen ben ik naar de achterkant van ons landgoed gegaan en begon ik met graven."

In eerste instantie wilde hij alleen een diep gat graven, maar toen hij eenmaal bezig was, vond hij het een goede bezigheid tegen de verveling. Pas twee jaar later kwam hij op het idee om er een leefruimte van te maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Insecten

Als je je nu een luxe ruimte voorstelt met een pooltafel, gameconsole en een loungebank, heb je het verkeerd. De man cave van Andres is heel basic. Het is klein, vochtig en er komen geregeld insecten langs. "Ik laat ze gewoon een nieuwe plek in de muur bouwen, dat is geen probleem", zegt de relaxte tiener over de insecten. Wel heeft hij in zijn ondergrondse chillplek WiFi, een stereosysteem, een eenpersoonsbed en een oventje.

"Het was een lang en zwaar avontuur, maar uiteindelijk ben ik blij met wat ik heb bereikt", zegt Andres tegen Insider. In de toekomst - zijn grot is namelijk nog niet klaar - hoopt Andres er een jacuzzi te installeren.

Ster advertentie
Ster advertentie