OMG

Dieven stelen voor 11.000 aan schoenen, maar nemen enkel rechterexemplaren mee

foto: Perú21
  1. Newschevron right
  2. Dieven stelen voor 11.000 aan schoenen, maar nemen enkel rechterexemplaren mee

In de Peruaanse stad Huancayo hebben een aantal dieven voor 11.000 euro aan schoenen gestolen. Een goede buit voor een gemiddelde inbreker zou je zeggen, maar of ze echt zo blij waren met deze actie is nog maar de vraag. Ze namen per ongeluk namelijk enkel rechterschoenen mee, en daar heb je zonder de linker niet zo veel aan.

220 dozen

Volgens een lokale Peruaanse krant is op de beelden van de beveiligingscamera's te zien hoe drie mannen 's nachts het hangslot van het luik van de winkel openbreken. Hierna rijden ze een driewieler naar binnen om even later ongeveer 220 dozen met sportschoenen van verschillende merken naar buiten te rijden. De dieven waren waarschijnlijk van plan om de schoenen door te verkopen.

Camerabeelden en vingerafdrukken

Als de paren compleet waren geweest, hadden de dieven een buit van meer dan 11.000 euro in handen. Maar met slechts de rechterschoen van elk paar zullen ze niet veel rijker worden. Helaas betekent dit tegelijkertijd ook dat de winkeleigenaar 11.000 euro aan omzet mist.

Toch is er een kans dat hij zijn rechterschoenen nog terugkrijgt. Lokale politiechef Eduan Díaz zegt namelijk genoeg bewijsmateriaal te hebben verzameld om de verdachten te kunnen aanhouden. "Met de camerabeelden en de vingerafdrukken kunnen we de personen zeker lokaliseren."

Ster advertentie
Ster advertentie