OMG

Vrachtwagen verliest 10.000 kilo aan slachtafval midden op de snelweg

foto: Shutterstock | Afbeelding ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Vrachtwagen verliest 10.000 kilo aan slachtafval midden op de snelweg

Een smerig tafereel op de A67 richting Eindhoven gisteren. Een vrachtwagen verloor na een incident zo'n 10.000 kilo aan slachtafval. De snelweg lag aan het eind van de middag bezaaid met ingewanden van koeien en schapen. Vanwege de opruimwerkzaamheden was de snelweg tot diep in de nacht afgesloten.

Ongeluk

De vrachtwagenchauffeur moest vol in de remmen toen hij in de file belandde en botste op een andere vragenwagen. Door de klap schoot zo'n tien ton slachtafval uit de bovenkant van de oplegger en kwam over de bestuurderscabine en een andere auto's heen.

Let op! De beelden hieronder kunnen als schokkend worden ervaren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stukken dier

Jeroen reed toevallig net langs de vrachtwagen toen het ongeluk gebeurde. Hij vertelt aan de NOS dat het even duurde voordat hij doorhad wat hem was overkomen. "Ik dacht eerst dat het stenen waren, want ik zag alleen iets roods", herinnert hij zich. "Maar toen kwam er van alles op mijn auto terecht. Toen ik mijn ruitenwissers aanzette, zag ik dat het ging om bloed en stukken dier."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Asfalt vervangen

De snelweg werd na het ongeluk een groot gedeelte van de nacht afgesloten om het slachtafval op te ruimen. De weg moest volgens Rijkswaterstaat flink gereinigd worden. Misschien moeten delen van het asfalt zelfs nog volledig vervangen worden.

Ster advertentie
Ster advertentie