OMG

Student wordt onverwacht miljonair nadat hij selfies voor de grap verkoopt als NFT's

foto: Twitter: Ghozali_Ghozalu
  1. Newschevron right
  2. Student wordt onverwacht miljonair nadat hij selfies voor de grap verkoopt als NFT's

Het lijkt alsof je tegenwoordig met de gekste dingen rijk kunt worden. De Indonesische student Sultan Gustaf Al Ghozali weet er alles van. Hij maakte vijf jaar lang bijna elke dag een selfie terwijl hij achter zijn computerscherm zat. Toen hij ze als grap als NFT's begon te verkopen werd hij opeens stinkend rijk.

Wat is een NFT?

Een NFT, oftewel een niet-vervangbare token, is een unieke token die is gebaseerd op dezelfde technologie als de bitcoin. Anders dan een cryptomunt zijn NFT's niet te kopiëren en helemaal uniek, waardoor ze vaak dienen als digitaal verzamelobject en heel veel waard kunnen worden. Eerder werden al de Disaster Girl-meme en de Charlie Bit My Finger-video verkocht als NFT, maar ook gifjes en personages uit Street Fighter werden op deze manier het bezit van fans.

'Wel grappig'

Ghozali studeert informatica en nam de foto's om er uiteindelijk een timelapse van te maken. Het plan was om die tijdens zijn diploma-uitreiking te tonen. Door zijn project heeft hij inmiddels een verzameling van bijna duizend selfies. Om eens te checken of hij er een klein zakcentje aan kon verdienen, besloot hij zijn selfies als NFT's te verkopen op het platform OpenSea. "Het leek me wel grappig als een verzamelaar mijn gezicht zou verzamelen", zei Ghozali in gesprek met AFP. "Ik had nooit verwacht dat iemand mijn selfies zou willen kopen, daarom heb ik ze maar voor 3 dollar geprijsd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog niet aan ouders verteld

Na een aantal dagen bleek er wel degelijk heel veel interesse te zijn in de selfies van Ghozali. Door de stijgende vraag stegen ook de prijzen van de foto's. Zo is op het platform OpenSea te zien dat een van zijn foto's nu voor maar liefst 12.563,24 dollar (4 ETH) wordt verkocht. De waarde van zijn gehele collectie, genaamd Ghozali Everyday, wordt inmiddels zelfs geschat op zo'n 1,2 miljoen dollar (374 ETH).

"Om eerlijk te zijn heb ik nog steeds niet de moed verzameld om het mijn ouders te vertellen. Ze zouden zich afvragen hoe ik aan het geld kom", vertelde Ghozali lachend in gesprek met AFP.

'Ik snap het niet'

Op Twitter deelt hij regelmatig updates. Ook geeft hij in zijn tweets aan dat hij er geen zak van begrijpt. "Ik heb vandaag meer dan 230 selfies verkocht en ik snap nog altijd niet waarom jullie NFT-foto's van mij willen kopen", tweette hij eerder deze maand. "Maar ik bedank jullie voor het belonen van vijf jaar werk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie