OMG

Dakloze man redt alle dieren uit asiel dat in brand staat

foto: Instagram/Thewunderdogs
  1. Newschevron right
  2. Dakloze man redt alle dieren uit asiel dat in brand staat

Een dakloze man heeft vorige week zijn eigen leven op het spel gezet om dieren uit een brandend gebouw te redden. De tien katten en honden zaten vast in het W-Underdogs-asiel in het Amerikaanse Atlanta.

Supernerveus

De 53-jarige Keith Walker, zoals de held heet, ondernam meteen actie toen hij zag dat het asiel in brand stond. "Ik ga niet liegen: ik was supernerveus", vertelt hij aan CNN. "Ik was heel bang om naar binnen te gaan met al die rook. Maar God heeft me op aarde gezet om deze dieren te redden."

Walker heeft zelf ook een hond, die hij beschouwd als zijn beste vriend. "Ik zou hier niet zijn zonder hem, dus ik wist dat ik die andere honden ook moest redden."

Beschermengel

Het lukte Walker om alle tien katten en honden die opgesloten zaten in het brandende gebouw te redden. Het asiel is hem daar ontzettend dankbaar voor. Via social media laat de organisatie weten dat het goed gaat met alle dieren. Ze zijn allemaal in een ander gebouw ondergebracht.

Oprichtster Gracie Hamlin beschouwt Keith als een beschermengel. "Zelfs de brandweermannen wilden de honden niet handelen. Ze belden de dierenpolitie, maar Keith was toen al bezig om alle dieren veilig te stellen", laat ze weten aan CNN. "Hij is mijn held."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie